*

Сдруженията Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“ и „Клуб на миньора и минното дело – Етрополе“ организираха акция по почистване на Парк „Езерото“.
В събитието, с голям ентусиазъм се включиха четвъртокласниците от СУ “Христо Ясенов“ и ОУ „Христо Ботев“- гр. Етрополе, със своите класни ръководители.
Децата бяха нетърпеливи да получат ръкавици и чували, и се впуснаха с голямо желание в почистването, дори си организираха състезание кой ще събере най – много отпадъци. Благодарение на спортния им хъс и това, че приеха идеята присърце, паркът бързо се оказа почистен.
Добре свършената работа бе възнаградена и за всички класове имаше подаръци, осигурени от Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“. Децата получиха образователни игри, които им връчи Симеонка Дочева, учредител в Спортното
сдружение. Учениците бяха приветствани и от инж. Младен Недков, член на управителния съвет на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед –Етрополе“. Той, заедно с инж. Мариела Василева, учредител в сдружението, раздадоха на всяко дете подарък – книгата на нашия съгражданин Кристиян Григоров, „Хог и неговата банда“.
Организаторите от двата клуба благодариха на четвъртокласниците и техните учители за поредното им участие в инициатива на сдруженията и им пожелаха да бъдат винаги така сплотени и обединени за добри каузи!