*

Тази събота и неделя „TCS Racing Park“ TSC racing ще е домакин на Световното първенство по мотокрос за юноши FIM Junior Motocross World Championship. На обновеното трасе ще се пуснат над 270 състезатели от 37 държави, които ще си оспорват призовите места в класовете МХ 65, МХ 85 и МХ 125.

7 ще са българските пилоти на трасето край Чиолпани, които ще се състезават с връстниците си не само от цяла Европа, а и от Южна Африка, Австралия, Колумбия, Еквадор, Иран, Съединените щати, Тайланд и Уганда.

В клас МХ 65 ще разчитаме на Никола Мутафчиев от Мото клуб Панчо рейсинг тим / Moto club Pancho Racing Team с КТМ и на Павел Марков от Ридо гр.Самоковсъщо с КТМ. При 85-кубиковите ще ни представят Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ Motosport Varna с КТМ, Александър Тасев от „Александър моторспорт“ с „Yamaha“ и Лъчезар Овчаров от „Етрополе“ с КТМ. Двама ще са българските състезатели в МХ 125 – Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna‘ и Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ Yablanitsa MX с „Gasgas“.

Източник: https://www.facebook.com/bmfed