БЪЛГАРИЯ – ЗЕМЯ НА ДРЕВНО ЗНАНИЕ, КОСМИЧЕСКИ ЕНЕРГИИ И ПРИРОДНИ ФЕНОМЕНИ

„Природните енергии и техните възможности“
Как и защо работят скалните светилища?
/Филип Апостолов/
Какво става с една скала, когато слънчевата светлина с всичките си емисии от високозаредени частици я докосне?
Атомите на повърхността ѝ започват да вибрират все по-силно с нарастване на осветяването поради в инфрачервеното облъчване. Те добиват енергия, която иначе не притежават.
От друга част на светлината – тази от ултравиолетовия спектър , започват свързани процеси, които заради високата честота и енергия променят качествено състоянието на веществата.
Двете заедно предизвикват собствено излъчване от скалата на енергия в нов диапазон! Предизвиканото ответно излъчване от скалата е с честота и вид, много близък до вълните, излъчвани при работата на мозъка ни.
Когато човек насочи мозъка си да работи в определено направление, то неговото излъчване и излъчваното от скалата полета се наслагват, получават се резонанси и от това – многократно усилване на излъченото от мозъка.
Скала, осветена от слънчева светлина, преминала през скален отвор се явява усилвател на човешкото мозъчно поле.
Земята и нейната йоносфера са огромен кондензатор, като йоносферата е с положителния знак, а Земята е с отрицателния.
Това свойство са използвали и създателите на земните батерии. Същото са използвали и нашите знаещи /посветени/ древни предци.
Това поле може да се усили и още! – Като се използва и звук! В пещерите – утроби има място, което е оформено като чудесен резонатор (обикновено в тавана). Когато се издаде нисък, гърлен звук, кварцът в скалата отново се проявява и заради пиезоефекта му започва излъчване на така търсените от древните честоти, близки до мозъчните.
…Това е всичко – древните много по-добре от нас са познавали природните закони и взаимодействия и са създали места, които многократно усилват възможностите на мозъка за промяна на околната физическа реалност.

„ВРЕМЕ Е СВЕЩЕНИТЕ МЕСТА ДА СЕ РАЗПОВИЯТ ОТ ЗАБРАВАТА…” – НИКОЛАЙ НИНОВ
Заповядайте на едно пътешествие из непознатата България заедно с Николай Нинов – 11 май от 14.00ч.
в актовата зала на СУ“Христо Ясенов“
Кой е Николай Нинов?
Журналист, писател, пътешественик. Колегите му го наричат търсач на неоткрити места, любител на древните загадки и тайни. А приятелите – приключенец по дух, с око за скалните вълшебства. През 2012 той печели фотоконкурса на в. „Дневник“ – „Спомен от лятото“. Три години по-късно споделя историите за пътешествията си в книгата „Повторени сънища“. „Времето гледа с десет очи“ разказва за новите приключения на автора в места, липсващи на карти и пътеводители.
Роден е 1955 в гр. Червен бряг. Завършил е френска филология във ВТУ „Кирил и Методий“. Работил е като главен редактор на сп. „Хай клуб“ и сп. Story, като заместник-главен редактор на в. „1000 дни“ и в. „Стандарт“, отговорен редактор на в. „Неделен Стандарт“ и на сп. BusinessWeek България.
Основател на журналистическата мрежа към Програма „Достъп до информация“. Носител на Годишната награда на СБЖ (1996).
Минал е през няколко хобита – първо е бил градинар, после овощар, след това планинар, а сега се определя като пътешественик.

„Прекосили див джоджен, конски босилек и лайка, стъпвате на високата платовидна тераса, приютила преди векове и тракийска крепост, и светилище. Сводове и стъпала, кухини и овали замайват очите ви, преди да си дадете сметка, че тези изумителни форми са изветряни с векове, че са плод не само на бурите и пороите, че не само панорамните гледки, но и нещо космично тегли неуверените ви нозе напред и нагоре. Заради звездната карта, издълбана в западната основа на Гъбата, някои познавачи приемат причудливото десетметрово образувание за един от малкото небесни портали в Източните Родопи. А кръглите дупки, изобразяващи наблюдаваните звезди – за общуване на посветените беси с небето.“
/ Из книгата „Повторени сънища“ /

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.