ВГ ОРЕНДА – Етрополе

ВГ“ОРЕНДА“ с участие в Националния фестивал „Семе българско“ – да почерпиш сили от корена

На 12 май ВГ“Оренда“ и група приятели посетиха град Севлиево, манастирите в близост до града и фестивала „Семе българско“.
По покана на г- жа Венета Лазарова – професионален водещ, организатор събития в PIX ART studio и сценарист на фестивалната програма, вокална група „Оренда“ към НЧ“Тодор Пеев-1871г“ – гр. Етрополе взе участие във форума.
Участниците на „Оренда“ заразиха със своето жизнено излъчване и слънчево настроение публиката, която откликна на изпълненията с родно българско хоро.
Фестивалът „Семе Българско” е един от форумите в България, обявил се в защита на всичко българско и родно. Тази година се провежда петото издание на фестивала, чиито организатори са Община Севлиево и инициаторите от рекламна агенция „Елмазови”. Нова инициатива на събитието е демонстрацията на изчезващи български занаяти на 12 май, а магията на българския фолклор е неизменна част от посланието на фестивала.
Организираните мероприятия връщат всички присъстващи към корена български. Посетителите могат да видят изложители на български храни, напитки, семена и цветя, както и творци на приложните изкуства, свързани с българския дух и традиции. Тази година своята дейност представят някои от институтите към Селскостопанската академия, които гостуват през първия ден на фестивала. Националният фестивал „Семе българско” не е само повод да се съберат хиляди хора, за да посетят изложението и да се включат в демонстрациите и дегустациите, а и да подкрепят живота. Вече има едно родено бебе в резултат на вярата, че заедно е възможно да се дарява надежда за живот.
Да бъдеш част от това събитие, означава да нахраниш Душата и Сърцето и да се сдобиеш със силата на корена.
ВГ“Оренда“ изразява дълбока благодарност към г-жа Лазарова за отправената покана и предоставената възможност да се почувстваме част от вълшебството на Сътворението, като искрено подкрепяме и каузата на „Семе българско“ – съхранение и продължение на корена !

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.