*

710 чувала с отпадъци бяха събрани по време на пролетното почистване, в което се включиха над 370 души

„Здравето зависи от вътрешната и външната чистота на човека“ – тези мъдри слова на Учителя Петър Дънов си припомняме в дните от началото на април, когато се проведе традиционното пролетно почистване на Етрополе и селата, организирано от общината. Общо 31 бяха терените, определени за почистване от строителни и битови отпадъци като хартия, найлон и пластмаса, изхвърлени на нерегламентирани за тази цел места. В инициативата се включиха над 370 души, които събраха повече от 700 чувала с отпадъци.

Кметът на Община Етрополе Димитър Димитров благодари на всички, включили се в доброволната инициатива. Градът е на всички, той е нашият дом и само заедно можем да го опазим чист. Чистотата е отговорност не само на общинската администрация, но и на всеки един от нас. Нека заедно пазим Етрополе чисто и приятно място за живот за нас и нашите деца!

В Пролетно почистване 2023 се включиха десетки доброволци, ръководството, служители на общинска администрация и кметствата по населени места; работещи в институциите на Домашен социален патронаж, Народно читалище „Тодор Пеев – 1871“, Исторически музей – Етрополе, Дом за  стари хора – Етрополе, Център за обществена подкрепа – Етрополе и Център за социална рехабилитация и интеграция – Етрополе, Медицински Център I, МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“; ученици от Средно училище „Христо Ясенов“ – Етрополе, Основно училище „Христо Ботев“ –  Етрополе, Професионална гимназия „Тодор Пеев“ – Етрополе, Основно училище „Христо Ботев“ – село Лопян, преподаватели от детските градини „Звънче“, „Еделвайс“, „Слъчице“ в Етрополе и Детска ясла „Патиланци“; общинска фирма „МИР-И“ ЕООД; членове на клубовете на диабетика, инвалида и пенсионера.