ДЕН НА БАЩАТА 2019 В IV ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА „МЕЧО ПУХ“ В ДГ „СЛЪНЧИЦЕ“- ЕТРОПОЛЕ ИСТИНСКИЯТ МЪЖ НЕ ОБИЧА ДА ГОВОРИ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!

Между 11 и 17 ноември 2019 г. в цялата страна за шеста поредна година се провежда Седмица на Бащата. Нейната цел е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите (и другите мъже, които участват в грижата за детето) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.
Национална кампания „Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare (http://mencare.bg/), която се провежда в повече от 45 държави на 5 континента. Целта на MenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството. В България кампанията се реализира с подкрепата на Фондация OAK.
ДГ „Слънчице“ от град Етрополе се включи в „Седмица на Бащата“ с четене на приказка на 13.11.2019г. в IV подготвителна група „Мечо Пух“ със старши учител Красимира Кънчева. Гост в групата беше Даниел Борисов, баща на дете от групата. Той е учител, музикант и работи в НЧ „Тодор Пеев“- Етрополе. Той прочете пред децата любима своя приказка, разказа за това как помага в семейството при грижата за двете си дъщери. Дори сподели, че през тази седмица се грижи сам, защото майката също е учителка и е на посещение с ученици в чужбина. След това учителката закачи табло с музикални инструменти, а таткото разказа на децата за всеки един по отделно.
Децата нарисуваха сърчица за бащите си, които ще им подарят, след като се приберат вкъщи и ще ги помолят да им прочетат приказка за лека нощ.
Призоваваме всички бащи да отделят повече време за игри и забавления, както и за разговори с децата си, да ги подпомагат и да споделят тревогите и радостите им.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.