*

Тази катастрофа е резултат от арогантността и лицемерието на едни млади хора, позабогатели по странен и вероятно не много законен начин. Крайно време е да има нормализиране в обществените отношения и обществения договор наречен Закон за движението по пътищата да започне да се спазва. Това написа в профила си в една от социалните мрежи пътният експерт по повод зверската катастрофа от Пловдив, в която загинаха двама младежи, а други двама се борят за живота си.

„Този закон важи както за нас водачите, така и за администрациите стопанисващи пътища (общини и АПИ). На фона на грубото нарушаване на ЗДвП от страна на Столична община, тази катастрофа показва именно защо е толкова важно всички да работим заедно, ръка за ръка и да се борим с този толкова сериозен обществен проблем наречен безопасност на движението по пътищата“, допълва тя.

По думите й прави впечатление, при това ПТП, че на същото място е имало и друг инцидент, видно от некролозите и паметника по средата на платното за движение.

„В тази връзка е необходимо община Пловдив да положи усилия за това да провери нивата на безопасност и ако се налага да приложи чл. 36 от Закона за пътищата, като възложи целенасочена инспекция по пътна безопасност в този участък от пътя. Така, независимо от причините за този трагичен инцидент ще се проверят нивата на безопасността и ако се налага ще се приложат мерки за повишаване на сигурността, така че да гарантираме живота и здравето на гражданите ни“, посочва Русинова.