*

Цял екип от специалисти в лечението на рака от елитната болница American Hospital в Истанбул, в която работи първият афилииран център от мрежата на MD Anderson извън САЩ, ще гостува в София на 13 и 14 март 2020 г. Онкохирургът проф. д-р Хасан Каранлък, медицинският онколог д-р Керим Кабан и радиационният онколог доц. д-р Ясемин Бьолюкбашъ ще консултират безплатно пациенти с онкологични заболявания от България. Те пристигат у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината.
Според проучването „Най-добрите болници на Америка“ на US News & World Report, в момента MD Anderson е на първо място сред болниците за лечение на онкологични заболявания в САЩ. В American Hospital в Истанбул се намира първият афилииран център от мрежата на MD Anderson извън САЩ, който използва абсолютно същите протоколи и стандарти за радиационно лечение като в щатската болница, прилагани от лекари, които са специално обучени за целта в Хюстън. Двете здравни институции работят в сътрудничество, за да посрещнат нарастващите нужди в Турция и региона от висока експертиза в областта на лъчетерапията при пациенти с онкологични диагнози.
Доц. д-р Ясемин Бьолюкбашъ е радиационен онколог, специализирала в Центъра за лечение на рака M.D. Anderson към Тексаския университет в периода 2008-2009 г. От 2010 г. работи в American Hospital, по проекта на Фондация „Вехби Коч“ (VKF) и MD Anderson за разкриване на съвместен център за лечение на рак в Истанбул.
Проф. д-р Хасан Каранлък е онкохирург, специализирал в лечението на рак на гърдата. Преминал е обучения и е участвал в научни разработки в едни от най-авторитетните медицински институции в света, включително European Institute of Oncology в Милано, Memorial Sloan Kettering Cancer Center и MD Anderson Cancer Center в САЩ, Netherland Cancer Institute в Амстердам и European Academy of Senology в Дюселдорф, Германия. Автор е на повече от 100 научни статии в национални и международни медицински журнали, и е носител на награди за млад изследовател и 8 награди за научни разработки от конгреси. Професионалните му интереси са в областта на лечението на рак на гърдата с органосъхраняващи операции и онкопластични хирургични техники.
Д-р Керим Кабан е медицински онколог, който е специализирал, работил и участвал в научни изследвания в Хюстън, САЩ в продължение на 11 години, преди да се завърне в Турция. Има опит в лечението на всички видове рак, но професионалните му интереси са най-вече в областта на рака на белите дробове, гърдата и гастроинтестиналната система.
Консултациите на 13-14 март в София са безплатни и ще се извършват по предоставени от пациентите медицински документи, с предварително записване на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.
Повече за „Медикъл Караджъ“:
Мисията на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ е да подпомага пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения в Турция, Испания, Австрия, Израел, Чехия, Украйна, САЩ и др. Благодарение на изградените партньорски взаимоотношения с клиники в цял свят и на натрупания опит, „Медикъл Караджъ“ може да предостави възможности за второ медицинско мнение, диагностика и лечение за всяка диагноза. Здравно-информационният център съдейства във всеки етап от лечението – както за комуникацията с клиниките, така и за организацията около пътуването, като услугите са напълно безплатни за пациента.

Повече за American Hospital:
Основана през 1920 г. под ръководството на американския адмирал Л. Бристол, American Hospital e първата частна болница с нестопанска цел в Турция. След 1995 г. собствеността на American Hospital се прехвърля на фондация „Вехби Коч“ (VKV). До момента VKV е инвестирала повече от $300 млн. за развитието ѝ. Това допринася American Hospital да се превърне в лидер в здравния сектор в Турция. Осигурява здравни услуги във всички медицински и хирургични направления, с изключение на психиатрия и трансплантация. Тези две направление се обслужват от Университетска болница „Коч“, която също е част от фондация „Вехби Коч“.

За допълнителна информация:
Звезделина Лютфи
Управител на Здравен информационен център
„Медикъл Караджъ“
тел. 0895 770 869
www.medikara.bg