Ерсин Мустафов, група ,,Джереми?’’ : ,,Пожелавам стотици издания на организаторите на МОГА фест!”

– Здравейте, Ерсин, защо се нарекохте „Джереми?” и то с въпросителен знак?
– Здравейте, радвам се, да се чуем. Ние сме израснали през 90-те години в един малък град и тогава влиянието на гръндж вълната от Щатите бе силно. Тогава на мода бяха „Пърл Джем”, ,,Нирвана”. Кръстихме групата на една много популярна песен на „Пърл Джем”, казва се „Джереми”.
– Как се събрахте заедно в групата?
– Историята ни е дълга, с китариста Ташо сме израснали в крайморското градче Каварна, свирим заедно още от деца. По стечение на обстоятелствата завършихме висшето си образование в София и попаднахме в среда с много ползотворни контакти, за която винаги сме мечтали. Сприятелихме се с много музиканти и така се събрахме и с останалите членове на групата, Росен Ватев, барабани, Красимир Тодоров, пиано и Емилиян Бонев, бас китара.
– Били сте в Етрополе и преди, какво си спомняте от тогава?
– В интерес на истината, бил е китаристът ни Ташо на едно от първите издания с друга група тогава. Разказвал ни е много хубави неща, позитивни истории за това как се събират интелигентни хора. Въобще очакването от групата ни е да останем много приятно изненадани от това събитие.
– Как бихте описали стила си?
– Трудно е за един музикант да си определи стила. Това е работа на музикалните критици, според мен. В крайна сметка, свирим рок енд рол и сме рок група. Ако трябва да дам определение, свирим съвременен рок енд рол.
– Кои са постиженията, които Ви радват най-много до сега?
– За щастие, не можем да се оплачем от липса на успехи. В това отношение сме щастливци! Преди две години спечелихме наградата на публиката на един международен конкурс, който се провежда в САЩ. Това е конкурс за композиции, сред хиляди песни от цял свят заехме седмо място в общото класиране. Журито се състоеше от световни имена на музикалната сцена, присъстваха и представители на музикални компании, хора от индустрията. Разбира се, няма как да не спомена участието ни с група „Куин”. През 2016 г. ни поканиха да бъдем част от лятното им европейско турне. Бяхме подгряваща група на концертите им в Полша, Румъния и България. Това е много скъп спомен за нас и определено най- големият ни успех.
– Поканете, моля Ви слушателите да дойдат да Ви чуят на фестивала!
– Искам да пожелая на слушателите Ви, да бъдат здрави и щастливи и да сбъдват мечтите си, както правим и ние! Каня ги на МОГА фест, вярвам, че то е едно от хубавите събития, които се случват в България. На самия фестивал пожелаваме поне сто издания!
Разговаря
Виолета Кръстева
Излъчено по радио Етрополе

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.