*

Есенно оптимистично начало

15 септември…. Слънчев ден с есенен привкус – златисти и червени листа по дърветата, кристален въздух, в който се носи усещането за идваща есен и лека меланхолия…
Но се чуват и оживени детски гласове, звънкия смях на групите младежи, скупчени пред училищния двор, долавя се вълнението на учители и родители. Започва новата учебна година! Думата „УЧА” винаги е била една от най-значимите в нашия език. Да научиш нещо ново в клас, да научиш възпитаниците си „на ум и разум”, както казва народът, е свещен процес. И, ако го няма стремежа към знание, значи нещо не е наред в обществото ни. Независимо, че продължава да се говори за тревогите около ковид заболяването, никой не може да отнеме радостта от срещата с приятелите и съучениците след дългите месеци на ваканция и онлайн обучение. Никой не може да отнеме радостта от новото начало и вътрешния трепет и надежда, че ще останем заедно и ще преборим трудностите в учебния процес, помагайки си един на друг.

Сдружение ”За Етрополе” пожелава на всички участници в образователния процес – преподаватели, директори на учебни заведения, ученици и родители, помощния персонал в училище, без когото няма да светят от чистота прозорците и кабинетите на учебните сгради, да бъдат здрави и заредени с желание тази учебна година да бъде по-различна от миналата.
И нека знанието пребъде!