*

България спечели най-много отличия в международния турнир България Оупън 2022 по таекуон-до ITF, което се проведе в спортната зала Колодрума уикенда.

Състезанието събра най – елитните състезатели на Европа.

В конкуренцията на 573 състезатели от 14 държави, България спечели убедително първото място в крайното класиране с общо 193 медала.

58 златни, 44 сребърни и 91 бронзови отличия. Второто място остана за Гърция с 20 златни, 27 сребърни и 39 бронзови медaли. Трети е отборът на Словения със скромният актив от общо 6 отличия.

Състезателите на Етрополският клуб  “Хва-ранг“ ,спечелиха 1 златен и 3 бронзови медала.

Стоянка Тодорова взе златото в дисциплината форма 6-5 гуп  при жените.  

Любка Петрова остана с бронз в дисциплината форма за жени 1-ви дан. Божидар Тодоров се класира трети при юноши старша възраст в категория над 75 кг.                                                                                                                    

Най-малкият състезател, осем годишният  Мирослав Робовешки , чийто брат също е състезател в клуба,  показа изключителен състезателен дух на този пръв за него спортен форум. Той спечели бронз при деца 8-10 години в дисциплината форма.

Успоредно със срещите се проведе и събрание на борда на директорите на Европейската централа, на което бяха взети решения за следващата спортно състезателна година, която включва европейско и световно първенство.

До средата на декември ще бъде определен и националният отбор на България за  еврошампионата, който ще се проведе в началото на май 2023 г. в Италия.

Следващото събитие от календара на родната федерация ще бъде международния турнир „Перник Оупън“. Той ще се проведе на 10 и 11 декември за всички възрастови групи в дисциплините „спаринг“ и „форма“.

Ръководството на клуба, благодари на община Етрополе за помощта ,която оказват на състезателите, като правят възможно участието им на планираните спортни мероприятия.