ЗАПУШЕН МОСТ И ОБИЛНО КОЛИЧЕСТВО ВОДА,СТИЧАЩА СЕ ОТ ПЛАНИНАТА ПРИЧИНИХА НАВОДНЕНИЯ В СЕЛО ЛЪГА

Вчера, 31.07.2018 г. в село Лъга бяха наводнени 15 къщи, улици и ливади в следствие на интензивните дъждове. Причината бе голямото количество вода, стичаща се от Балкана. Кметът Димитър Димитров спешно пристигна на засегнатите места, за да наблюдава реакцията на екипите от първо лице.
За изпомпване на събралата се вода от къщите пристигнаха служители на Пожарната, за разчистване на запушения мост и предотвратяване на повече щети в местността Долен дол в с. Лъга се осигуриха тежкотоварни машини от фирма „МАРИДЕЛ-92“ ЕООД. В същото време тежкотоварна техника на фирма „ДЖАНИ“ ЕООД работеше и в кв. Вранащица и махала Спиловица в с. Ямна, където се почистват речните корита и се укрепва земната маса. Кметът Димитър Димитров отново нареди да се извърши проверка на нанесените щети в населените места и да се съставят протоколи за реда и начина на отстраняване, за да може да бъдат предотвратени бъдещи наводнения.
Във връзка с писмо на Кмета, утре пристигат комисия от АПИ и представители на Областно пътно управление, които ще посетят с. Ямна и образувалото се там свлачище.

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.