За двойки с проблемно забременяване: План за лечение от световен авторитет в инвитрото

В месеца на любовта февруари, Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ и клиника Brüksel IVF and Women’s Health Center в Турция подаряват на двойки с проблемно забременяване от България възможност да направят важна крачка към сбъдването на мечтата си за бебе. Безплатен първоначален преглед и безплатен транспорт до Истанбул и обратно ще бъдат осигурени за двойки с репродуктивни проблеми на 29 февруари 2020 г. В инициативата могат да се включат двойки, които обмислят инвитро процедура, както и такива, които вече имат един или няколко неуспешни опита, нуждаят се от гинекологична хирургична намеса за повишаване шансовете за успешна бременност или са с изявен мъжки фактор за безплодие.
Brüksel IVF and Women’s Health Center е основан от проф. д-р Юджел Караман – един от първите лекари в света, които прилагат инвитро оплождане, а хирургичният му опит включва над 30 000 лапароскопски и хистероскопски операции в Белгия, Великобритания и Турция, довели до положителни резултати.
Проф. Юджел Караман е роден в Турция, където завършва висше медицинско образование през 1978 г. Впоследствие заминава да специализира акушерство и гинекология в Брюксел, където остава да практикува в продължение на дълги години. Участва в първите извършени процедури за инвитро оплождане в Брюксел, усъвършенства уменията си в гинекологичната хирургия и е един от пионерите и първите последователи на много нововъведения в тази област. През 2008 г., след 30 години практика в реномирани лечебни заведения в Белгия и Великобритания, проф. Караман се завръща в родината си, където основава своя клиника – Brüksel IVF and Women’s Health Center. Днес клиниката е референтен център за сложни ендоскопски операции, към която се обръщат за съдействие както пациенти от цялата страна, така и лекари от много лечебни заведения. Освен с успехите си в хирургичното лечение на безплодие, екипът на клиниката се гордее с ембриологичната си лаборатория на световно равнище, защото именно лабораторията е мястото, където се осъществява чудото на асистираната репродукция.
В клиниката се прилагат и най-новите методи при инвитро оплождане. Сред последните нововъведения е техниката ROSI, която е единствена надежда за много двойки, при които безплодието се дължи на мъжки фактор и е налице пълна липса на зрели сперматозоиди при мъжа (азооспермия), дори и след TESE (техника за извличане на сперматозоиди от тестисите). В такъв случай може да се приложи ROSI или инжектиране на кръгли сперматиди. Техниката е сравнително нова, в момента се усъвършенства, а Brüksel IVF and Women’s Health Center вече регистрира първа успешна бременност след прилагането на метода. На практика той дава възможност мъже, считани преди за напълно стерилни, да станат родители със свои собствени клетки.
Съвместната инициатива на Brüksel IVF and Women’s Health Center и „Медикъл Караджъ“ ще позволи на двойки от България, при които бебето се бави, да проведат на място в Истанбул безплатен първоначален преглед и консултация за инвитро лечение, а при мъжки фактор и други урологични проблеми мъжете ще могат да се възползват и от 50 процента отстъпка за всички медицински услуги при специалист по урология и андрология. Осигурен е и безплатен транспорт с автобус до Истанбул и обратно.
Броят на двойките, които могат да се включат, е ограничен от броя на местата в автобуса, а предварителното записване става на тел. 0877500167.

Повече за „Медикъл Караджъ“:
Мисията на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ е да подпомага пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения в Турция, Испания, Австрия, Израел, Чехия, Украйна, САЩ, Гърция и др. Благодарение на изградените партньорски взаимоотношения с клиники в цял свят и на натрупания опит, „Медикъл Караджъ“ може да предостави възможности за второ медицинско мнение, диагностика и лечение за всяка диагноза. Здравно-информационният център съдейства във всеки етап от лечението – както за комуникацията с клиниките, така и за организацията около пътуването, като услугите са напълно безплатни за пациента.

Повече за Brüksel IVF and Women’s Health Center:
В Brüksel IVF and Women’s Health Center вярват, че всяка двойка, която преминава лечение на безплодие, е уникална със своята медицинска история и причини, водещи до инфертилитет. За успешното разрешаване на всеки случай е необходим личен подход, индивидуален план и всеотдаен екип, който да разполага с практическата и техническа експертиза за работа в тази област. В Brüksel IVF and Women’s Health Center ембриолозите и техническите лица, които работят с яйцеклетките, сперматозоидите и ембрионите, са също толкова опитни в своята сфера, колкото и клиничните специалисти, които контролират работата им.

За допълнителна информация:
Звезделина Лютфи
Управител на Здравен информационен център
„Медикъл Караджъ“
тел. 0895 770 869
www.medikara.bg

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.