*

В Етрополе отдавна съществува проблемът с бездомните кучета. Почти всяко бездомно куче или котка има трагична история: някой се е изгубил, нечий собственик е починал и роднините не са искали да го приберат у дома, или животното е било самотно от раждането, или може би един ден е загубило дома си.

Някои от тях са пускани директно на улицата от бившите си стопани по ред причини – вече не могат да се грижат за тях, омръзнали са им, няма място в жилището, в което живеят. И същите тези хора не си дават сметка в каква заплаха за останалите хора се превръща тяхното куче.

На адреса на редакцията на вестник «Етрополе – вчера, днес и утре» се получиха снимки, които, меко казано, не трябва да излизат в публичното пространство, защото представляват ужасяваща гледка – нахапани крайници, оперативна намеса след ухапване от бездомно куче, човешко страдание.

Всичко това се случва най-често в горния край на нашия град. Не бихме желали да травматизираме нашите читатели с тези гледки, но искаме да имаме възможността ние, нашите деца и близки, както и гостите на Етрополе да се придвижват спокойно по неговите улици и паркове.

Надяваме се, че общинските власти на Етрополе най-накрая ще се сезират и проблемът с бездомните кучета ще бъде решен веднъж завинаги!