*

Днес излезе от печат втората книга на нашия съгражданин Христо Христов, която е нарекъл „Живи разкази”. Заглавието напълно отговаря на съдържанието – на по-голямата част разказаното е по авторови спомени или споделени от негови приятели. Условно ги е разделил на две части: „сериозни” и „хумористични”. Хуморът го има и в т.н. „сериозни разкази”.
С тази си книга Христо Христов се очертава като добър разказвач на къси разкази. В малкото пространство между увода и заключението се побира цяла една история, която може да се разпростре и на повече страници.
Книгата е дело на издателство „Българи” и излезе с финансовата подкрепа на „Геотехмин“ ООД и логистичната такава на Борил Караканов. Собственикът на издателството Николай Тодоров сподели, че писането на къси разкази е най-трудният от всички литературни жанрове. При Христо Христов се получава, като разказаното се чете с лекота, заради народния език и майсторски поднесеното съдържание.
Освен разказите, в книгата има още два раздела: „Из философията на живота” и „Хора, които срещаме всеки ден” – интервюто с Иванка Антонова Гръбчева – доайенът на телевизионните режисьори в БНТ, която има зад гърба си стотици емисии “По света и у нас”, над 60 “Панорами”, над 150 събитийни предавания и уникалните на брой 500 предавания с Тодор Живков.
От 25 юни, книгата ще може да се намери в книжарницата на Тошко, в офиса на ДЗИ в Етрополе или чрез пряк контакт с автора.
На бъдещите читатели пожелаваме приятни мигове с едно интересно четиво, което Христо Христов ни поднася в своята книгата „Живи разкази”.