Интервю с вокала на група ,,Дер Хундс”

Боби Косатката:
– Здравейте, Боби, как се сформира групата?
– Здравейте, много ми е приятно да се чуем. Това стана още преди петнайсет години. Започнахме с двама мои приятели, Георги Сидлер и Миро. За съжаление, не сме вече в същия състав. Останах заедно с другите момчета, Ивайло Петров- Пиф-а на барабабите, Деян Петков- бас китара и Мартин Евстатиев- китара. Всеки един от тях е свирил в различни групи като ,,Паникан Уайаскър”, ,,Скреч” и др. да не изброявам повече. Групата бе сформирана под въздействието на тогавашния първи албум на групата ,,Аудиосмит”, който тогава ни вдъхнови отново да правим музика. Мислехме, че стилът ,,гръндж” е загинал. Но не беше така… (смее се).
– Защо се нарекохте така, ,,Дер Хундс”?
– Това е една игра на думи, шега. Нашият тогавашен барабанист, Георги Филев, бе живял три години в Германия и се бе завърнал. Тогава се занимавах с кучета, винаги съм обичал тези животни и попитах как се казва ,,куче” на немски. Отговори- ,,Дер Хунд” (букавално кучето в граматиката” и на мен ми хрумна да добавим едно ,,ес” и се получи едно уникално словосъчетание. Още тогава разсъждавахме в тази посока, че така можем по- лесно да бъдем намерени в Интернет. Имам сведения за групи, чиито имена не се откриват в Мрежата. Така като се напише това словосъчетание излиза само нашата група. Би трябвало да означава нещо като ,,кучетата” на немско-английски.
– По какъв повод Ви нарекоха Боби Косатката? Има ли история това име?
– Не е нещо особено. Един приятел ме нарече така. Преди повече от двайсет години ходех с дълга коса до кръста и звънях по телефона в едно радио ,,Тангра” ( мога да го спомена, вече го няма). Приятелят ми, за да опише по- лесно кой се обажда, ме нарече Боби Косатката. Те веднага го разбраха и така си остана прякорът, въпреки че вече не съм с дълга коса.
– Разкажете ми за конкурса,, Пролет” на БНР и участието Ви на фестивала ,,Евросоник” в Грьонинген?
– Да, миналата година през месец януари бяхме в Грьонинген. Решихме да участваме в този конкурс. Няма да крия, тази награда наистина много ни съблазняваше и с участието на този фестивал в Холандия, на който се събират над триста групи, продуценти, мениджъри. Просто решихме да направим втората си песен на български. Тя се нарича ,,Спомен”, уаствахме с нея. Явно сме впечатлили журито, спечелихме втора награда плюс наградата на музикалната гилдия, която всъщност ни изпрати на фестивала.

Разговаря
Виолета Кръстева
Излъчено по радио Етрополе

0 отговори

Напишете коментар

Включете се в дискусията
Заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.