*

Инж. Младен Недков е роден през 1981 г. в гр. Етрополе. Професията му е компютърен инженер. Завършва Технически университет – гр. София с две специалности – Компютърен инженер и  Стопанско управление. Завръща се в родният си град, където развива частен бизнес, а след това започва кариерата си в Елаците-Мед АД, където работи и до момента. По настоящем е заместник-директор в дирекция „Информационни и комуникационни технологии“.

С работата си внедрява редица системи за автоматизация и дигитализация на производствените процеси. Разработените информационни технологии и изградената стабилната комуникационна мрежа са основа за качествената работа и управление на всеки процес.

Взема участие в множество научни форуми, като изнася научни доклади за нововъведенията и технологиите, които внедрява. 

През 2017 година получава титлата „Млад учен“ на научно – техническият съюз по минно дело геология и металургия. През същата година внедрен от него проект е награден от Българската минно-геоложка камара с приза „Иновация на година“ в раздел „Големи предприятия“.

През 2022 година е удостоен със званието „Инженер на 2021 година“ от Федерацията на научно-техническите съюзи в България.

 • Г-н Недков, какви са Вашите пет причини да влезнете в политиката?

Член съм на ПП ГЕРБ в град Етрополе от доста години и към момента съм част от общинското ръководство. В мандата 2011 – 2015 година бях общински съветник от листата на ПП ГЕРБ в община Етрополе. Този мандат беше втори пореден на партията в града ни и видимите резултати за Етрополе бяха факт. Точно тогава започна подмяната на водният цикъл в града ни. Силният екип в община Етрополе печелеше проект след проект и ден подир ден града ни се променяше. С края на вторият мандат, западната стена на сградата  на община Етрополе бе наречена „стената на плача“, защото толкова малка община и толкова много реализирани проекти нямаше никъде. А там бяха поместен информационните табели. Радвам се, че с работата си тогава успяхме да постигнем много.

Петте причини да влезна в политиката:

 1. Смятам, че съм достатъчно добре подготвен професионално, за да бъда в помощ на държавата, особено в дигиталната ѝ трансформация
 2. Не мога да гледам как цените всеки ден растат, а народа ни обеднява в резултат на лошо управление на държавните капитали
 3. България е в такава управленска криза, че само опитни и обединени хора, като нас в ПП ГЕРБ, могат да измъкнат държавата и да укротят галопиращата инфлация
 4. Защото създаденият екип от кандидат народни представители за София област е балансиран и експертен
 5. Време е управлението на страната да се поеме от следващото поколение можещи и знаещи
 6. Защо точно „Коалиция ГЕРБ – СДС“?

Част от ПП ГЕРБ съм почти от създаването ѝ. Като дясно-центристка политическа партия в която се отстояват принципите на утвърдената демокрация, зачита се върховенството на закона, опазва се човешкото достойнство, свободата, равенството, солидарността и толерантността, като успешно се прилагат добрите практики на Европейският съюз и българските традиции е в хармония с личните ми етични и социални виждания и силно ме мотивират да работя за бъдещето на Република България, като част от европейската общност.

 • На какво залагате в предизборната кампания, за да е тя успешна?

Както и до сега кампанията на „Коалиция ГЕРБ – СДС“ е честна и позитивна. Срещите ми с хората, обаче поставят на дневен ред не дали ще се построй път или ще се изгради нов обществен обект, а много тежкият въпрос за оцеляването през зимата, тази зима, скорошната. За съжаление, след поредица от неуспешни ходове на коалицията от предишното правителство, горивата поскъпнаха значително, а доставките на природен газ са и несигурни, и неимоверно скъпи. Всичко това доведе до повишаване на цените на основните продукти и обедняването на хората. Следващото правителство трябва от първата минута да се заеме с нелеката задача да овладее този хаос от грешки и да постави стабилни основи пред бизнеса и българите. Ние, от ПП ГЕРБ, с управленският си опит и експертите ни със сигурност ще направим най-доброто, за да се справим в тази тежка ситуация. Не случайно посланието ни е ПО-СИЛНИ ОТ ХАОСА! Вярвам, че добрите ни намерения ще мотивират хората да изберат №24 – „Коалиция ГЕРБ – СДС“ и инж. Младен Недков с преференция 114.

 • Кои са според Вас най-важните проблеми в нашият регион и с какво Вашата професия и опит биха били полезни за тяхното решаване?

Твърде много инфраструктурни проекти се разгледаха и разработиха за нашият регион в последното десетилетие. Не само за община Етрополе, но и за общините Правец и Ботевград, както и общините от Средногорието. По доста от тях, последното правителство на ПП ГЕРБ започна работа, но след приключване на мандата му бяха изцяло замразени. За пореден път се стартираха процедури по рехабилитация на прохода Етрополе – Златица, но уви този път с изключителна важност не само за двете общини, а и за цяла северозападна и централна северна България, вече десетилетия остава със статут „ЗАТВОРЕН“. Изграждането на нови предприятия и откриването на нови работни места е силно зависимо от инфраструктурното осигуряване на логистиката за бизнеса. За това, смятам, че трябва да се положат максимални усилия за завършване на ключови проекти – пътят Ботевград – Мездра, Прохода Кашана, магистрала Европа – до ГКПП Калотина, магистрала Хемус – от София до Варна. Разбира се, не трябва да се забравя и осигуряването на достъпа до всички населени места, по добри пътища. Остра нужда от ремонт и рехабилитация имат пътят до Копривщица, до гр. Костенец. Не мога да кажа, че като народен представител няма да положа нужните усилия за цялостният ремонт на пътя до Малката Швейцария на България, а именно пътят Етрополе – Черни вит. Именно той преминава през селата Рибарица и Ямна от етрополска община и стига до Тетевенският балкан и община. Последното правителство на ПП ГЕРБ осигури средствата за цялостен ремонт на това трасе, заедно с укрепването на седемте свлачища по него и дори издаде постановление на Министерски съвет, но служебното управление го анулира.

Питейната вода в някой от общините, включително Етрополе, се осигурява, чрез каптиране на извори и директно ѝ подаване във водопроводната мрежа на града. При това, пречистването на постъпващата вода не е на съвременно ниво и носи фини частици и замърсявания, които попадат във водопровода. За това, следва да се положат максималните усилия за изграждане на пречиствателни станции за питейна вода, навсякъде, но най-вече там, където водата е от такъв тип.

Считам, за особено важно, всяка община да разполага с ефирна радиостанция, която да препредава масов радио канал или да прави собствено излъчване и специални блокове. Имайки такава, в случаи на нужда от предупреждение на населението за някаква опасност, лесно би се предало до повечето граждани.

На последно място, но не и по значение, ще добавя, че смятам за нужно да се подменят изцяло Локално оповестителните системи или така наречените „сирени“ в цялата страна, с такива от съвременен тип, свързани директно с държавната оповестителна система към МВР.

 • Какъв личен ангажимент ще поемете към избирателите от региона?

На първо място, ако бъда избран за народен представител, поемам ангажимент да се боря за постигането на посочените по-горе задачи. А допълнителните си цели, смятам да формирам, като редовно организирам срещи с граждани от различните общини на Софийска област, където да почерпя информация за локалните нужди и проблеми на жителите на общината. Смятам, че ако успеем на 100% да реализираме електронното управление в централната власт и местната власт ще внесем много улеснения за всички граждани и като компютърен инженер ще се боря за довършването на тази задача.

 • Гласувайте за „Коалиция ПП ГЕРБ – СДС“, защото…?

Гласувайте с номер 24, защото вече неколкократно се доказа, че успешното управление на ПП ГЕРБ няма алтернатива в страната и всякакви опити за „промяна“, подмяна, „имане не управление“ и копиране на принципите ни на управление водят само до затъването на България и обедняването на народа. Лесно е да те критикуват като държиш здраво юздите на управлението, но никой от критиците не успя дори и да ги хване.

За България, без хаос в управлението, без хаос в отоплението, без хаос в оцеляването, гласувайте за „Коалиция ГЕРБ – СДС“ с номер 24 в изборите на 2 октомври и с преференция 114 за инж. Младен Недков!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Младен Недков