*

12 септември – слънчев неделен ден, който се усмихва на нашия ентусиазъм. Да, дойде време да превърнем в реалност една от мечтите на нашето Сдружение „За Етрополе“ – къщичка за свободен обмен на книги или така наречената Буккросинг зона /BookCrossing zone/. Свикнали сме да се срещаме с книгата в библиотеката – лична или обществена, книжарницата или на щандовете на книжните панаири. Но срещата с книгата може да се случи и в парка, в кафенето, в къщичките за книги, разположени на най-неочаквани места. Движението за свободна размяна и разпространение на книги съществува вече 21 години и е много популярно в целия свят. В България се практикува все още сравнително рядко, но ние искаме да станем част от това движение. Чудесно е, че се появиха неочаквани помощници при монтирането на нашата къщичка – Христо Христов – дописник към сайта „botevgrad.com“, един от наследниците на бележития етрополец Александър Тацов – Цветан Тацов,…. Дори доктор Бисер Бончев беше сред помощниците на майстора от нашето Сдружение Детелин Тодоров, и намери време, независимо от своята заетост, да дари средства и да участва при поставянето на новата придобивка в нашия град.
Къщичката за книги вече е сред нас. Радваме се, че намерихме нови съмишленици и приятели в процеса на реализация на тази наша инициатива. Дори имаме нови трима членове на Сдружение“За Етрополе“. Ние растем и се развиваме, нещо, за което не бяхме сигурни в началото на нашето съществуване. Очакваме и други хора да се присъединяват към нас, защото ни чака още много работа и много идеи за осъществяване. Отворени сме за вашите мечти и инициативи, които ще правят живота в нашето Етрополе по-цветен, по-интересен и привлекателен за млади и стари.
Къщичката за книги ви очаква да отворите вратичката, да седнете на близката пейка и да отгърнете страниците на избраната книга!

Призоваваме родителите и хората от всички възрасти в община Етрополе този път да опазим това, което постигнахме с усилия и събрани средства от всички наши дарители!

Един неуморен читател – Галя Бончева