Откриване на програма “Бизнес постижения за социално предприемачество” /BASE/

На 03.10.2018 г. в комплекс “Етрополия” се проведе официалното откриване на програма “Бизнес постижения за социално предприемачество” /BASE/, по време на която общо 27 участници ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите бизнеси.

Г-н Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер Средногорие, г-жа Нанси Шилър, CEO и президент на Фондация “Америка за България”, г-н Стефан Борисов, заместник кмет на Община Етрополе, г-н Теодор Седларски, декан на Стопански факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”, г-жа Венета Гергова, директор дирекция “Администрация и туристически дейности”- Етрополе на “Елаците-Мед” АД, както и г-н Мохамед Гералдез, ентусиаст предприемач и инвеститор, оправиха топли приветствени слова към участниците с пожелания за вдъхновение и успех. Може би още по-ценно бе присъствието на Мария Радунчева, Магдалена Рачева и Павлина Георгиева, победителите от първата серия от обучения по програма BASE, която се проведе в с. Мирково. Те заедно с Мария Цачева, собственик на френската бутикова пекарна “Прованс” в село Чавдар, споделиха преките ползи от обучението за техните собствени развиващи се бизнеси.

След официалното откриване курсът започна с първата лекция, в която Мохамед Герладез и Лукан Червенков, създател и собственик на марката висококачествени български спортни чорапи от мериносова вълна Shushon, споделиха своите виждания за това какво означава да си предприемач по света, в България и въобще.

Обучението ще продължи 12 седмици и ще приключи на 14.12.2018 г. с финално представяне на бизнес плановете на участниците.

Програма BASE се осъществява от Сдружение “Индустриален клъстер Средногорие” в партньорство с Фондация “Америка за България” и Посолството на САЩ в България.

Източник: http://srednogorie.eu

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.