*

На провелия се на 21.10.2023г. турнир SERBIA OPEN, таекуондистите на ТК „ХУА-РАНГ“ завоюваха 1 златен и 3 бронзови медала. Спортистите от град Етрополе се бориха в дисциплините форма и спаринг.

В дисциплината форма:

Мирослав Робовешки завоюва златен медал в категория форма деца 6-9г., 6-5 гуп, Мирослав мери сили с представителите на ТК Srpski Soko, Uros Ilic и Nikolaj Kovacevic от ТК Stanari, на финала той се бори с представител от България, възпитаник на ТК ABC, Plamen Petrov.

Ивайла Иванова спечели бронзов медал в категорията деца 10-11г., 6-5 гуп, нашата представителка се бребори с Jana Bircakovic от ТК Srpski Soko и Teodora Matic от ТК TAE LO, но изгуби на полуфинала от Mia Taneska представителка на ТК North Macedonia.

Валерия Петрова и Любка Петрова не успяха да завоюват медали в тази дисциплина, но играха много добре. Валерия падна от Lidija Bircakovic от ТК Srpski Soko. Любка изгуби от Bojana Kiyanoska от ТК North Macedonia.

Нашите състезатели се бориха и в дисциплината спаринг.

Мирослав Робовешки преодоля представителите Lav Marcovic от ТК TONG-IL и Silvester Boldizar от ТК TKD Sung, но изгуби на полуфинала от преставителя на ТК TKD Sekovici, Uros Stjepanovic. Мирослав се бори в категория деца 6-9г. до 30кг.

Валерия Петрова се бори в категория деца 10-11г. до 35кг., където не успя да победи Maria Yordanova от ТК Odessos и остана на трето място с бронзов медал.

Ивайла Иванова се конкурира в категория деца 10-11г., +40кг. Там тя преодоля Nikola Hajasova от ТК Slovac Taekwon-do Alliance, но загуби от Teodora Matic от ТК TAE LO.

Браво шампиони, желаем ви още много успехи. Медалът не е най-важното, ние се гордеем с това, че вие се развивате.