*

Тази година 75 ученици от СУ “Христо Ясенов”, разпределени в седем различни възрастови групи, взеха участие в училищното състезание по английски език на издателство “Лонгман” – Pearson Competition 2023. То се провежда за десети път и с времето се превърна в един от любимите за ученици и преподаватели формати за проверка на знанията по чужд език.

След нелекия първи кръг четири наши момичета – Кристин Николова от 3. клас, Ина Билева от 6. клас, Рая Йорданова от 7. клас и Ирена Пенкова от 8. клас постихнаха необходимия брой точки, за да продължат напред. Те представиха училището в националния кръг, който се проведе на 18.03.2023 г в град София.

До финалното трето място в България стига Ина Билева, която бе наградена заедно със своите преподаватели на официална церемония по време на Национална конференция на учителите по английски език в хотел Балкан, гр. София. 

Пожелаваме успех на всички ученици и вярваме, че техните постижения и тези на преподавателите им ще се множат и ще имаме още много поводи за гордост!