*

На 08-ми декември в Ботевград се проведе изпит за цветни колани на състезатели от местния клуб „Хуа-Ранг“ и клуб“Таек-кион“ от гр.Ботевград , треньор на които е Борислав Витков. На изпита се явиха 30 състезатели. Някои от тях  получиха по две степени за отличното си представяне.Изпитващ бе мастер Вергилий Ситнилски- VII дан, генерален секретар на Българска Федерация по Таекуон-до ИТФ  и шеф на съдийската комисия на БФТ.
Ден след изпита  се проведе и последният турнир от   спортния календар на Българска федерация по Таекуон-До ITF – Перник Оупън 2023. В състезанието участие взеха 150 деца на възраст от 8 до 13 години. Всички състезатели демонстрираха много добри умения и дадоха най-доброто от себе си в битките в дисциплината спаринг.
Четиримата ни Етрополските състезатели спечелиха 2 златни , 1 сребърен и 1  бронзов медал.

Златни медалистки станаха Златина Йорданова при момичета 8-9 години до 25 кг.  и Ивайла Иванова при момичета 10-11 г. в категория над 50 кг. Мирослав Робовешки ,който участва при момчета 8-9 г. до 30 кг. остана на второ място след загуба на финал от състезател на Плевенският клуб Атила. Нейси Николова взе бронз при момичета 10-11 г в категория до 40 кг., след загуба от представителки на домакините.
С този турнир приключва състезателната година.Предстоят нови предизвикателства ,които са част от спортния календар на Българска Федерация по Таекуон-до ИТФ.
Треньорът Борислав Витков и членовете на УС на клуб „Хуа-Ранг“, изказват благодарност  за финансовата подкрепа на община Етрополе и желаят на всички Етрополски спортисти здраве и много успехи през предстоящата 2024 година!