От печат излезе предпремиерна серия от новата книга на Володя Вълов “Чертежите на хана“

От печат излезе предпремиерна серия от новата книга на Володя Вълов “Чертежите на хана“.
След приключване на преговорите с разпространителите на печатни издания ще се появи на пазара в цялата страна.
Книгата е с обем 204 стр.,формат 16/60/84 и съдържа 12.75 печатни коли.Ще има луксозно издание с твърда корица и цветни илюстрации,както и вариант с мека корица и черно-бели илюстрации.
Художественото оформление на корицата и илюстрациите са от етрополеца Христо Нинов.
Средствата от продажбата на книгата ще бъдат за национална и местна благотворителна кампания,която ще бъде обявена допълнително.
Представянето на книгата пред етрополската общественост ще бъде в края на месец септември.

“Чертежите на хана“ – смътни, блянувани, преживявани и съпреживявани. Едно безкрайно търсене на нещата, които наистина са ценни и заблудите, че сме ги загубили безвъзвратно. А те не са тленни и са там, в душите ни. Чакат ни все някога да се събудим. Вечни са и нищо, че все ще се намерят преходни величия, дръзващи да налагат сбърканите си правила изграждайки временни чертежи, далечни на хана, който трябва да побере прошката, възхищението пред чуждото можене, приятелството, човечността. И ако: ”Крив е станал този свят, много крив!”, то рано или късно все нещо се случва, което неминуемо ще го върне към онова търсеното, изначално Добро.
Разказът за „завръщането” при Володя Вълов преминава през почти всички познати ни лица на хумора-лекия ехиден смях, самоиронията, гротеската… Герои са тези, достигнали Го, идентифицирали се с Него и намерили тази така недостижима хармонична връзка с родната земя, която сме обречени да пазим и ценим, като частица от духовния дар на дедите ни.
Тук моето „завръщане” ще отстъпи на всеки от Вас, който не се страхува да разчисти собствения си хан и да надникне в чертежите, където да намери себе си.
Успех!
Десислава Иванова

1 Отговори
 1. Анонимен
  Анонимен says:

  Володя пише наистина добре.
  Имам първата му книга.
  С интерес очаквам новата му творба.

  Отговор

Вашият коментар

Включете се в дискусията
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.