ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,
Днес ние отбелязваме Деня на Освобождението на Етрополе от османско иго. Двадесет и четвърти ноември в историческия календар на нашия град е не само празник, а и ден на преклонение и почит пред паметта на тези, които преди 142 години пожертваха живота си за нашата свобода. Свобода, изстрадана и заслужена, защото родната ни земя е пропита с кръвта на българи и руси, сражавали се в Руско – турската война 1877 г. – 1878 г.
Живата памет на тяхната саможертва и героизъм са деветте руски белокаменни паметника, издигнати от признателните поколения в Етрополския балкан.
Горди сме с хилядолетната история и култура на Етрополе, горди сме, че сме потомци на славни етрополци. Дълг на всеки от нас е да помним и предаваме на подрастващото поколение нашата славна история. Да работим сплотено за по-добро бъдеще на децата на Етрополе и на България!
Нека съхраним вярата, борбения дух на дедите ни и да бъдем техни достойни наследници. Да помним и реализираме идеите, заветите и мечтите им за силна и свободна България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.