*

ОУ „Христо Ботев“ гр. Етрополе доказва за пореден път, че е училище, в което новостите и ресурсите на съвременното образование се прилагат в пълна степен. За интереса на младежи в Олимпиади „Кингс“ училището получи Грамота за сътрудничество при организирането на състезанието. С участието се показва мотивацията на учениците за постигане на по-високи нива на знания и компетентности.

Шестокласникът Марин Ботев е участник и призьор в три направления – Български език и литература, Математика и Човек и природа. Три са грамотите, които младежът получава във възрастовата си група.

„Реших да участвам веднага, когато разбрах за Олимпиади „Кингс“. Още миналата година имах отличия по Български език и Математика. Не се колебах да се впусна в надпревара за проверка на знания и тази година, като добавих още един изучаван предмет.

И така проверих какво съм усвоил досега чрез работа в училище, ресурси в интернет и препоръчана допълнителна литература“, сподели ученикът.

Международна ученическа олимпиада Кингс е образователна платформа за провеждане на олимпиади, предоставя на ученици от 1-ви до 8-ми клас да проверят знанията си по седем предмета. Кингс отговаря на съвременните изисквания за организиране на състезания и се провежда на територията на шест държави, които са: България, Литва, Полша, Азербайджан, Грузия и Индия.

За периода на трите сезона, които бяха проведени в България, над 58 000 ученици участват в първия кръг и проверяват знанията си безплатно. Броят на учителите, партниращи на платформата е 3 900, а над 1 450 училища участват в състезанията.

Източник: https://www.facebook.com/groups/761722618623428/?hoisted_section_header_type=recently_seen&multi_permalinks=997956591666695