*

След тежко боледуване тази сутринта на 20 април почина инж. Чавдар Иванов Крачунов. Роден е на 13 юли 1945 година в гр. Етрополе.


Основно и средно образование е завършил в родния си град. Задочно е придобил специалността машинен инженер от Техническия университет в София. Офицер от БНА. Към висшето му образование е и двегодишната школа на АОНСУ, с признато висше икономическо образование.
Човек с богата трудова, творческа и обществена биография. От работник-матричар в „Прогрес” и Завод „Метални изделия”, началник-отдел и директор на завод „Етропал” директор  на ДАП- Етрополе  до ръководител на фирмата за почистване на града и общината – РТК. Председател на СБА. Беше още директор на „Елпроом. Пенсионира се като началник на стопанския и технологичен транспорт на „Елаците”-МЕД.
Той е собственик на единственото законно такси в Етрополе след 10 ноември 1989 година.
Етрополци ще го запомнят още като заместник-председател на ОбК на БКП и кмет на Етрополе след демократичните промени. Почти от създаването на Българския антифашистки съюз, той е несменяем председател на Общинската организация. Председател е и на Първа основна партийна организация на БСП.
Поклон пред паметта му!

Поради характера на заболяването, съобщение за датата и мястото на погребението ще съобщим допълнително.

Източник: www.botevgrad.com