*

По традиция и тази година по случай световния ден на Туризма на 29-30 септември се проведе Десети Национален туристически събор „Златна есен – Етрополе 2023“ под патронажа на Кмета на Община Етрополе и със съдействието на Българска федерация по Туризъм, Спортен клуб по Туризъм „Етрополе 2001“ и Туристическо дружество „Туризъм, спорт и Екология Етрополе“.

Туристическия събор бе открит от Станка Димитрова – заместник кмет на Община Етрополе. Г-жа Димитрова приветства участниците и им пожела успех в състезанията. Танцов ансамбъл „Балканска младост“ представи за пореден път своите прекрасни танци пред учениците запалени по спорта и туризма.

Светослав Кръстев – председател на българските автомобилисти проведе майсторското управление на велосипед.

Тази година в събора се включиха 140 ученици от 1-12 клас и техните ръководители от Етрополе, Кнежа и Осиковица. Те се състезаваха в спортно – туристическа щафета, теглене на въже, построяване на палатки, дартс, майсторско управление на велосипед и колокрос.

Община Етрополе бе подсигурила за участниците грамоти, медали, тениски, храна и вода, а купите бяха подсигурени от Българска федерация по Туризъм.

Отборите, които спечелиха купите на туристическия събор са:

1-4 клас

I – во място – СУ „Христо Ясенов“ втори отбор

II – ро място – ТД „Сребрен“ Кнежа

III – то място – СУ „Христо Ясенов“ трети отбор

5-7 клас

I – во място – СУ „Христо Ясенов“ втори отбор

II – ро място – ТД „Сребрен“ Кнежа първи отбор

III – то място – СУ „Христо Ясенов“ трети отбор

8-12 клас

I – во място – Спортен клуб по Туризъм „Етрополе 2001“

II – ро място – ПГ „Тодор Пеев“

III – то място – СУ „Христо Ясенов“