*

През 1882г. е основана пощата в Етрополе. Първоначално е настанена в къщата на Симеон Хаджи Бенчов, през 1910г. в Пашовския хан, а през 1925г. в къщата на Атанас Панчов. През 1947г. има вече собствена сграда – Пощенската палата.
1925г. Първата рейсова връзка със София. Използва се колата на Божко Петров, 12 местна с бандажни гуми и фарове – карбитни лампи.
1962г. Изградена е комисия за безопасност и култура на движението по улиците и пътищата в общината. Комисията е изградено по опита на трамвайните работници в София. Председател е Димитър Димитров.
1966г. Построено е пътническа автостанция от Държавното Автомобилно Предприятие с началник Йордан Донов. Сградате е построена от ТПК „Прогрес“ с технически ръководител Петко Стефанов и В. Дочев.
1968г. Местната пощенска станция се разширява в източна посока, за да се монтира техниката на автоматичната телефонна централа, една от първите в страната. Началник е Христо Мишев. Извършена е и подземна кабелизация.
1969г. Създава се предприятие „Автобусни превози“, с директор Витьо Витев и транспортно обединение с генерален директор Цеко Монов.
1971г. Предприятието „Автобусни превози“ има собствени 65 автобуса и 25 леки и товарни таксита. Доставките на новите автобуси и леки коли е резултат от работата и съдействието на градския ръководител- Илия Давидов и директора на предприятието Витьо Витев.
1973г. Изработени и монтирани са първите две автобусни спирки, от винкел и стъкло. Изработката е на майстора в железарски цех на ТПК „Прогрес“, Георги Д. Недялков.
Автоспирките са монтирани на разклона за болницата и разклона при детска градина „Мария Мишева“- срещу гимназията.

Източник: „ЕТРОПОЛЕ – летопис XIX – XX век, исторически дати и събития“, автор Димитър Иванов Димитров