Специалист във „висшия пилотаж“ в офталмологията ще консултира в София

На 14 ноември 2019 г. в България ще гостува проф. д-р Оркун Мюфтюоглу, офталмолог с богат опит в очни операции с висока степен на сложност. Проф. Мюфтюоглу, който е извършил над 10 000 офталмологични операции до момента, много от които при сложни случаи, включително трансплантация на роговица и изкуствена роговица с висок процент успеваемост, ще консултира безплатно пациенти в София. Той пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да осигурят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите специалисти и лечебни заведения по света.
Проф. Мюфтюоглу е специалист с богат опит в страната си и в чужбина. Завършва Медицинския факултет към университета в Анкара през 1999 г. и специализира катарактна и рефрактивна хирургия в Baylor College of Medicine в Хюстън. Продължава с витреоретинална хирургия в Университет Duke през 2006 г., висша рефрактивна хирургия в Instituto Oftalmologico Alicante през 2007 г., а в периода между 2007 – 2009 г. – катарактна, корнеална и рефрактивна хирургия в Медицинския център към University of Texas Southwestern.
Към момента проф. Мюфтюоглу работи към в Центъра по офталмология на American Hospital, която е част от Фондация „Вехби Коч“ (VKV) в Турция. Прилага успешно хирургично лечение при увреждане на зрението вследствие от травми, заболявания или възрастови изменения – късогледство и далекогледство, глаукома, катаракта. Но голямото му предимство са уменията му в т.нар. „висш пилотаж“ в офталмологията – витреоретинална хирургия, трансплантация на роговица и изкуствена роговица (кератопротеза).
Трансплантацията на роговица е възможност за възстановяване на зрението при пациенти, при които този прозрачен слой от окото е увреден. Съвременната медицина позволява извършването на частична или ламеларна трансплантация, т.е. присаждане само на онзи слой от роговицата, който е засегнат. По този начин се повишават успеваемостта и комфортът на пациента. За разлика от човешките органи, очната роговица няма кръвоносни съдове и случаите на отхвърляне са много по-редки в сравнение с другите видове трансплантации, но водещи за успеха са уменията и опита на хирурга в тази високоспециализирана микрохирургия.
При пациенти с изгубено зрение, които не са подходящи за трансплантация на роговица или тя не дава резултат, вече може да се пристъпи към поставяне на кератопротеза или изкуствена роговица. В практиката си проф. Мюфтюоглу има случай на пациент, сляп в продължение на 30 години, който е възвърнал зрението си благодарение на този метод.
Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация по документи с проф. Оркун Мюфтюоглу в София на 14 ноември трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402.

Повече за „Медикъл Караджъ“:
Мисията на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ е да подпомага пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения както в страната, така и в Турция, Испания, Австрия, Израел, Чехия, Украйна, САЩ и др. Благодарение на изградените партньорски взаимоотношения с клиники в цял свят и на натрупания опит, „Медикъл Караджъ“ може да предостави възможности за второ медицинско мнение, диагностика и лечение за всяка диагноза. Здравно-информационният център съдейства във всеки етап от лечението – както за комуникацията с клиниките, така и за организацията около пътуването, като услугите са напълно безплатни за пациента.

Повече за American Hospital:
Основана през 1920 г. под ръководството на американския адмирал Л. Бристол, American Hospital e първата частна болница с нестопанска цел в Турция. След 1995 г. собствеността на American Hospital се прехвърля на фондация „Вехби Коч“ (VKV). До момента VKV е инвестирала повече от $300 млн. за развитието ѝ. Това допринася American Hospital да се превърне в лидер в здравния сектор в Турция. Осигурява здравни услуги във всички медицински и хирургични направления, с изключение на психиатрия и трансплантация. Тези две направление се обслужват от Университетска болница „Коч“, която също е част от фондация „Вехби Коч“.

За допълнителна информация:
Звезделина Лютфи
Управител на Здравен информационен център
„Медикъл Караджъ“
тел. 0895 770 869
www.medikara.bg

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.