Среща на ученици от СУ „Христо Ясенов“- Етрополе с представители на НСА „Васил Левски“

На 23.03.2018г. се проведе среща на учениците от СУ „Христо Ясенов“-Етрополе с преподавателиот Националната спортна академия „Васил Левски“. Гл. ас. Мариана Борукова, доктор, преподавател в сектор Баскетбол, 7 пъти шампион на Република България, 5 пъти носител на „Купа на България“, европейски вицешампион за девойки през 1992 г., по вдъхновяващ начин представиинформация за бъдещите кандидат-студенти.
Българският спорт е изправен пред нови глобални предизвикателства, което изисква добре подготвени и висококвалифицирани специалисти в различните му сфери. НСА „Васил Левски” е безспорен лидер и образователна институция, предлагаща модерно специализирано образованиеи възможност да се поддържа тренировъчно-състезателен режим. Големите имена на доказаните спортисти, които са и възпитаници на академията:Кубрат Пулев, Тервел Пулев, Димитър Бербатов, Йордан Йовчев и др. показват важността,наред сотличните спортни успехи, да се получава идобраобразователна подготовката.
На срещата присъстваха и двама възпитаници на Академията и на СУ „Христо Ясенов“- Етрополе. Христо Стаменов, който е и треньор по футбол и учител в училището, сподели своите впечатления от обучението си в НСА и възможността за последваща реализация на студентите.
Г-жа Манчева, директор на СУ „Христо Ясенов“-Етрополе, благодари за възможността учениците да получат информация за предстоящата кандидатстудентска кампания от преподавателите на НСА.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.