*

Помните ли филма „Под небето на Тоскана”? Една разочарована жена, която търси себе си на ново място, в чужда страна и нейният опит да върне към живот стара къща. Подобно настроение носи със себе си и новият филм на Лиъм Нийсън „Made in Italy“. Но този път баща и син ще търсят път един към друг. Героят на Лиъм Нийсън е баща, който губи съпругата си преди години и, съсредоточен в собствената си болка, изпраща сина си в пансион, смятайки, че така ще бъде по-лесно да преодолее мъката. Годините са минали и липсата на пълноценно общуване и откровеност в отношенията води до отчуждение и редки контакти между бащата и сина. Житейските обстоятелства налагат двамата да заминат за слънчева Тоскана в опит да продадат старата къща, притежание на загиналата съпруга и майка. Освен мебелите, скритите рисунки и затвореното ателие, нищо не напомня за миналото и хората, обитавали този дом. Къщата е в трагично състояние и от дълго време никой не е влизал в нея. Ще се наложи баща и син да живеят заедно и да разберат много неща един за друг, неща, които са пропуснали през изминалите години. Ще се събуди ли старата къща от летаргията, в която съществува от дълго време? Как местните жители ще посрещнат новодошлите? Ще успеят ли баща и син да променят отношенията помежду си? Ако гледате филма, ще разберете и отговорите на тези въпроси. Интересен е фактът, че Лиъм Нийсън играе заедно с истинския си син – Майкъл Ричардсън. „Имах съмнения, че е прекалено млад за героя, но режисьорът ми се обади и каза: страхотен е, нека го направим“, разказва Нийсън за кастинга на сина си.
Филмът „Made in Italy“ е режисьорски дебют на известния британски актьор Джеймс Д‘Арси. Популярен е с ролите си в „Господар и командир: Далечният край на света“, „Дюнкерк“ и „Отмъстителите: Краят“. Вероятно някой ще си спомни и лицето на актрисата Линдзи Дънкан, чиято героиня внасяше емоционална страст и цвят във филма, за който вече споменах в началото – „Под небето на Тоскана“.
„Made in Italy“ е забавен и по човешки трогателен. А прекрасната италианска природа добавя романтични и слънчеви нотки в тази история. Настанете се удобно пред екрана и се насладете на талантливата актьорска игра и бавния ритъм на живот в провинция Тоскана!

Автор: Любопитната приятелка