*

Силен международен турнир по Таекуон-до ИТФ се състоя в зала „Универсиада“  този уикенд.

475 състезатели от 12 държави взеха участие в преборванията.

15-те състезатели на Етрополския клуб  „Хуа-ранг“ , спечелиха 2 златни, 1 сребърен и 9 бронзови медала.

Ивайла Иванова спечели злато в дисциплината форма за момичета 10-11 години.В тази група съревнованието бе между 10 състезателки,

Една от които нейната съотборничка Валерия Петрова. И двете момичета показаха добра подготовка ,като елиминираха опонентките си и се срещнаха на финала. Малко не достигна на Валерия и тя остана със сребро в тази дисциплина.

Другият златен медал спечели Калоян Пешев. Едва 8 годишен, Калоян показа, че ще бъде сериозна пречка на опонентите си. В 40 килограмовата категория при малките момчета, той твърдо заслужи златото.

Бронзови медалисти от турнира са:

Ивайла Иванова,която освен злато взе бронз на спаринг в категория +50 кг.

Братята Мирослав и Веселин Робовешки спечелиха по два бронзови медала и в двете дисциплини.

Нейси Николова  ,Вилиана Василева и Ивиана Цолова също са с трети места на спаринг.

Божидар Тодоров също е с бронз при юноши старша възраст в категория  +75 кг.

Треньорът Борислав Витков сподели:

„Много  е трудно да задържим децата в залата ,когато има толкова много примамливи и предизвикващи интереса им лесни неща.

В Етрополе поставих основите преди повече от 20 години .Смятам ,че създадох траен интерес към спорта,създадох навици на децата минали през нашата школа,помогнах им да се реализират в една или друга сфера .Не без усилията и помощта на родителите разбира се.Те са основен фактор,когато трябва да градим характера и навиците ,особено на малките.

В момента в клуб Хуа-Ранг се оформя доста добър екип от състезатели,които мисля ,че ще бъдат сред шампионите в този спорт.

Особено след като града вече има световен шампион в лицето на Николай Петков,който през месец август  ще има шанса да затвърди  титлата си на световното ,което ще се проведе в Казахстан.“