„Твоите думи творят твоя живот“- дискусия със Стефи Стаменова, Етрополе на 22.09.2018г от 18ч

Скъпи приятели, днес искам да споделя с вас нещо за коучинга и професията лайф коуч, която в света е отдавна позната, но за нашата страна е сравнително нова.
Буквално лайф коуч означава треньор по живеене.

Какво правя аз?
Винаги съм се опитвала да се срещам сърце със сърце с клиентите си.
Вярвам, че всеки има потенциал да се справи с предизвикателствата в живота си. И когато променим мисленето си- животът ни и хората около нас променят отношението си към нас.
Когато усеща, че не може сам човек, добре е да се обърне към специалист. Това не са болни хора, а такива, които искат промяна.
Хората, които са решили, че е настъпил моментът да променят или подобрят нещо в живота си. Не е необходимо да си в трудна ситуация, за да се обърнеш към коуч. Може да потърсиш коуч, когато имаш нужда да изясниш целите си, какво наистина искаш да постигнеш, как да изживяваш живота си., как да започнеш бизнеса си или да го развиеш.
Имам сериозен опит и като бизнес коуч.
Или когато имаш нужда от план за действие за конкретна посока. Може да усещаш, че носиш потенциал, който е време да изявиш и развиеш без да знаеш как. Личностните взаимоотношения също се обсъждат- между деца и родители, между партньори, колеги, др.

Каква е разликата между психотерапевт и коуч?

Работата на коучът е да подкрепя своя клиент да постигне яснота по важни за него теми, да предприеме конкретни действия в посока на постигане на желани цели и реализиране на мечтите. Коучът приема клиента като цялостна личност, която има необходимите за процеса отговори.
Насърчава го да се опознае и развива, което променя живота му.
В работата си се фокусираме към настоящето и бъдещето и оставяме миналото в ръцете на терапевтите, въпреки че аз се опитвам да помогна да извади трънливите коренчета, които пречат по пътя на развитието му.
Предлагам и мои лични методи на терапия, не само традиционните, в които са ме обученавали за теньор.
Опитвам се да науча клиента да следва сърцето си, за да живее щастливо. Имам опит в това, а и срещата ми с такива хора, които следват сърцето си го доказват.

Психотерапевтът помага на човек да се справи с травмите в миналото, когато има такива, съдейства за наместването на по-дълбоките и неосъзнати пластове в душата.
Ако клиенът има заболявания, трябва да се обърне към съответния специалист. Аз не съм медицинско лице и винаги насочвам към такова.
Въпреки че към мен се обръщат и психолози, лекари, йога учители. И най-добрият в професията си, понякога има нужда от човек, в когото да се огледа. Аз също имам и съм в прекрасни взаимоотношения с тях и работим по съвместни проекти.
Женските ни практики и семинарите стават все по-популярни и се превръщат в естествена и приятна терапия.

Много хора си мислят, че коучът съветва и има пълна с готови рецепти и решения кутия, която отваря при необходимост. Истината е, че в позицията си на коуч аз не давам директни съвети, а провокирам другите да открият своите решения. По-скоро бих им пожела да вярват в себе си и да знаят, всяка ситуация има поне 3 възможни решения. И от тях зависи да са отворени и погледнат уверено към тях. Да изватят от сърдечната си кутия най-доброто за себе си.
А аз само ги мотивирам да действат.

Учебната година започна. И ние стартираме с новите проекти.
Очаквайте скоро информация за семинарите и практиките ни в страната и чужбина.
За лични срещи или онлайн, можете да пишете на лични съобщения или
e-mail: stefi_stam@abv.bg
Както и за покана за участие във вашето населено място.

Започваме в Етрополе на 22.09.2018г от 18ч дискусия на тема:
„Твоите думи творят твоя живот“. Ще дам много примери, с които ще се уверите и ще ви накар да се замислите как на кого говорите, включително и на себе си.

Стефи Стаменова, лайф коуч и мотиватор.
Дългогодишен журналист в радиото и телевизията. Успешен бизнес в Обединеното Кралство.

 

 

www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/koja-e-balgarskata-sheherezada.html

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.