Топ специалист в хирургията на рака консултира безплатно в София

Домакини и офис служители са застрашени от синдром на карпалния канал, твърди проф. Халил Беклер
Проф. д-р Халил Ибрахим Беклер, специалист по ортопедия и травматология, ще консултира безплатно пациенти в София на 22 ноември 2019 г. Проф. Беклер е сред водещите специалисти в съседна Турция за операции на ръка, включително микрохирургия, простетична и реконструктивна хирургия на ръката. Той пристига у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината.
Човешката ръка е мултифункционален и много сложен орган, отбелязва проф. Беклер. С ръцете си се самообслужваме, работим за прехраната си и усещаме чрез допир важни детайли от заобикалящата ни среда. Нарушаването на тези функции вследствие от заболяване или травма се отразява значително на качеството на живот, затова лечението им изисква намесата на опитен специалист с експертиза конкретно в тази сфера.
Най-често срещаният ортопедичен проблем, свързан с ръката, е синдромът на карпалния канал. В миналото това заболяване е свързвано предимно с жените домакини, които извършват често еднотипна дейност с ръцете си. Днес обаче то е широко разпространено сред офис служители, които не отделят ръка от компютърната мишка, както и сред всички други хора, които извършват повтарящи се движения с китката, спортисти, строители, шофьори и др. Дължи се на притискане на медианния нерв и причинява симптоми като безчувственост, мравучкане, изтръпване на пръстите, болка в китката, слабост и ограничаване на движенията. Ако това състояние бъде оставено без лечение се стига до трайно увреждане на нерва, а единственото дългосрочно решение е хирургичното лечение.
Най-предизвикателни от професионална гледна точка обаче са сложните микрохирургични операции, при които под микроскопско увеличение може да се работи върху тъкани под 1 мм. Благодарение на съвременните микрохирургични техники е възможно например реплантирането на отрязан пръст до 16-24 часа след инцидента, в случай на правилно съхранение. При подобен инцидент най-добре е отрязаният пръст възможно най-бързо да се постави в чиста найлонова торбичка и след това в студена вода с лед, съветва проф. Халил Беклер. В никакъв случай не бива да се поставя директно върху лед, защото тъканите може да загубят жизненост при замразяване, категоричен е специалистът.
Проф. Халил Ибрахим Беклер има над 30 години опит в областта на ортопедичната хирургия в Турция и САЩ. Професионалните му интереси са в областта на хирургията на ръка, артропластика, артроскопия, реконструктивна хирургия и лечение на травми. В момента практикува в болница VM Medical Park Pendik в Истанбул.
Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация с него на 22 ноември в София трябва да се запишат предварително на тел. 0878 500 940 или 0879 977 402, както и да предоставят на място медицинските документи, с които разполагат до момента.

Повече за „Медикъл Караджъ“:
Мисията на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ е да подпомага пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения в Турция, Испания, Австрия, Германия, Израел, Чехия, Украйна, САЩ и др. Благодарение на изградените партньорски взаимоотношения с клиники в цял свят и на натрупания опит, „Медикъл Караджъ“ може да предостави възможности за второ медицинско мнение, диагностика и лечение за всяка диагноза. Здравно-информационният център съдейства във всеки етап от лечението – както за комуникацията с клиниките, така и за организацията около пътуването, като услугите са напълно безплатни за пациента.

Повече за Medical Park:
Болнична група „Медикал Парк“ (Турция) е създадена през 1995 г., основана на философията, че „Здравето е основно право на всеки“. Днес обединява 25 болници в 17 града, което я прави най-широко разпространената болнична мрежа в Турция, и лекува пациенти от над 70 държави. Всички болници от веригата „Медикал парк“ продължават да работят под девиза „Здраве за всеки“, като предоставят качествени, но достъпни медицински услуги за всички хора, независимо от техния социален статус и принадлежност. Всички те работят по международни стандарти, като използват най-съвременните методи в медицината.

За допълнителна информация:
Звезделина Лютфи
Управител на Здравен информационен център
„Медикъл Караджъ“
тел. 0895 770 869
www.medikara.bg

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.