*

Българските партии да се обединят около 10 приоритета за държавата

ВМРО е категорично против ново затваряне на държавата. Това заяви в предизборен диспут в предаването „Референдум“ по БНТ организационният секретар на партията и водач на листите в 23 МИР София град и 26 МИР София област Юлиан Ангелов. Ако държавата затвори, това ще задълбочи отново икономическата криза, аргументира се той. Юлиан Ангелов призова вместо това да се предприемат адекватни мерки, а най-застрашените групи да бъдат предпазени.

Въпросът е ние, като граждани, да спазваме мерките и да има контрол. Защото когато няма контрол, няма как да предотвратим заразяването, каквито и мерки да се предприемат, посочи кандидат-депутатът от ВМРО. Тази чума е плъзнала в целия свят, България е с най-леките мерки от миналата година и това е факт. Българите живеят много по-свободно, дори в сравнение с някои наши съседи, напомни Ангелов. Няма политик от управляващите, който да не каже, че са вземани и грешни мерки в пандемията – това е нещо, което се случва за първи път и няма как да няма грешки, заключи организационният секретар на ВМРО.

И по темата ваксини партиите започнаха да правят пропаганда и популизъм, констатира още Юлиан Ангелов. По думите му няма значение каква е ваксината – дали руска или китайска, или някаква друга, важното е да върши работа и да предпазва хората. Спорът, че едва ли не, ако е от една държава – е по-добра, а от друга – не, това е абсурдно и отвратително спрямо българските граждани, категоричен е политикът от ВМРО. Хората трябва да разберат, че е важно да се ваксинират, а държавата да направи организация и да осигури достатъчен брой ваксини за всеки, който желае. Аз самият още не съм се ваксинирал, не ми е дошъл редът, но бих го направил, разкри Юлиан Ангелов.

Организационният секретар на ВМРО призова политическите сили да се обединят около 10 приоритета на държавата във всички сфери, които да следват, независимо кой управлява. Ако всяка партия управлява 3-4 години и решава, че приоритетите са едни, а следващата идва на власт и ги променя, нищо няма да направим, обърна се към опонентите в студиото Юлиан Ангелов. Основното е да намерим общата кауза, без значение кой от коя партия е, иначе след 20 години пак ще си говорим каква икономика да развиваме, предупреди водачът на листите на ВМРО в 23 МИР София и 26 МИР София област.

Той очерта визията на ВМРО за повишаване на доходите и пенсиите в следващия мандат, като продължение на вече изпълнените обещания от партията преди четири години.

Ние можем да заявим категорично, че нещата които сме заложили, сме ги изпълнили, напомни водачът на две листи на войводите. Той изтъкна ангажимента им отново да изпълнят онова, което са предвидили в програмата си за следващия мандат. Завишение на всички пенсии и преизчисляването им, достигане на средна пенсия от 700 лева и 2500 лева средна работна заплата. В същото време държавата да подкрепя бизнеса, особено малкия и семейния.

Да бъдат премахнати данък „Дивидент“, данък „Уикенд“, защото в тази криза държавата трябва по всякакъв начин да помага на българския бизнес, а не да му пречи с данъци. В същото време ВМРО е последователна във виждането си, че семейното подоходно облагане е един справедлив стимул, стана ясно от думите на Юлиан Ангелов. Това ни е била тезата и никога не сме я променяли.

Държавата да направи така, че да премахне редица административни пречки пред бизнеса в кризата, подчерта организационният секретар на ВМРО.

Ако българските граждани припознаят ВМРО като една от малкото партии за последните 30 години, даже единствената, която изпълни всичките си ангажименти, мисля, че това е достатъчно, за да гласуват за нас. За това, че ние защитихме националния интерес, християнските, семейни ценности, а не родител 1, родител 2 и баща 3. Ако хората искат да бъдат повишени доходите и пенсиите, ние поемаме ангажимент да го изпълним, както направихме през последните 4 години, заяви водачът на ВМРО в 23 МИР и в София област и призова на 4 април хората да гласуват с № 1 в интегралната бюлетина.