*

ВМРО изпълни 100% ангажиментите си и ще продължава да го прави

Нашата цел е да защитим българското традиционно семейство и християнските ценности. България като държава е може би най-старата държава и народ със същото име на територията на Европа. И тези ценности и традиции се предават поколения наред. И смятаме, че е недопустимо налагането на чужда идеология и особено на джендър пропаганда в детските градини и училища, което понякога се случва през учебници и помагала.

Това заяви в „Денят започва“ по БНТ водачът на листите на ВМРО в 23 МИР София и в 26 МИР София област Юлиан Ангелов

Вместо да се мисли как българското семейство да бъде заздравено, подпомагано, как българите да имат повече деца, ние се занимаваме с това как в България да има еднополови бракове или 32 пола, което не е нормално, добави организационният секретар на ВМРО. По думите му не може да се действа с агресивно налагане на лъжеправа и подмолни действия на различни НПО-та, което дразни повечето хора.

Ангелов напомни, че ВМРО е съсредоточена в държавна подкрепа за отговорните родители. Благодарение на ВМРО успяхме да направим така, че в края на годината родителите да приспаднат част от данъците си – за едно дете 450 лв., за две деца – 900 лв. Ние вече въведохме такъв механизъм, който да стимулира всички български семейства. От тази година в бюджета са предвидени 30 млн. лв. за задължително ходене на детска градина част от таксата да бъде поета от държавата, а не от родителите, като целта ни е тази година, с разглеждането на новия бюджет изцяло детските градини и яслите да бъдат безплатни, припомни Ангелов.

Също така отдавнашна цел на ВМРО е всички помагала и учебници да бъдат безплатни и да има по един учебник по един предмет, каза още организационният секретар на партията.

Ние можем да носим отговорност за това, което ние сме направили, а нещата, които сме  записали в програмата за управление, ние ги постигнахме, подчерта Юлиан Ангелов, като напомни, че ВМРО за първи път от 30 години е част от управлението на страната. Доказахме, че сме единствената партия в България, която е реализирала изцяло своята предизборна програма, обобщи той. 

За нас не е важно да влезем в коалиция и да управляваме и никога не е било. За нас е важно нещата, които предлагаме, да се случат. Нямаме самоцел да влезем в едно управление само за самото управление. Ние ще водим разговори с всички български партии относно вижданията на ВМРО и какво е това, което трябва да се случи в България през следващите 4 години, обясни тактиката на войводите той за следващия парламент.

Ние изпълнихме може би на 100 процента ангажиментите, които поехме към българските граждани, което е факт и всички са го видели. И успяхме да защитим българските национални интереси и най-накрая България да има външна политика, която да тропа по масата, а не да коленичи всеки път, изтъкна Юлиан Ангелов. 

По темата за Македония той отрече обвиненията, че ВМРО навлизала в крайности. Това, да кажеш истината, че македонската история преди 1944 г. е част от българската, не е крайност. Начинът е да казваш истината директно. Ако някой счита, че лъжата трябва да се толерира и да търпим една лъжа, която се разпространява за България, ние не сме съгласни, отсече Ангелов. ВМРО няма нищо против хората в Македония, а против техните политици и журналисти, против една клика, която 30 години заблуждава хората, насаждат омраза към България и тормози българите. Това не трябва да го допускаме, потвърди той непреклонната позиция на ВМРО. 

Призовавам всички българи да подкрепят ВМРО с бюлетина № 1, за да може да има българска държава, да има българска армия, защита на националната сигурност и хората да получават по-високи доходи, както го постигнахме през последните 4 години, апелира към избирателите водачът на листите на ВМРО в 23 МИР София и в 26 МИР София област.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!