*

На 03 и 04 февруари в гр.Панагюрище се проведе 1-ви етап на държавното първенство  по Таекуон-до ITF. В зала „Асарел“ сили премериха над 500 състезатели от 21  клуба от цялата страна.

Спортисти, треньори и гости, бяха  приветствани от  Желязко Гагов, който освен, че е председател на съдийската комисия в БФТ е и кмет на Панагюрище.

На откриването освен подготвената програма от домакините, всички състезатели изиграха заедно  Чон-Джи -първата таекуон-до форма ,която се играе от начинаещ таекуондист. В превод значението е „небе и земя“ .Тази форма носи и името на езерото Чон Джи в  планината Бек Ту ,където водата е кристално чиста  и човек остава с впечатление, че там небето и земята се сливат.

Сред еуфорията имаше оспорвани  срещи. В някои категории  претендентите наброяваха 30 .

В това голямо съревнование състезателите на Етрополския клуб „Хуа-Ранг” спечелиха сребърни медали в отборната дисциплина форма. По време на играта те предизвикаха голям интерес и еуфория в публиката. Едва 8 годишни ,малките състезатели играха отлично. След като победиха отборите на Одесос Варна и Калоян Ладимекс от Перник ,те загубиха финала от Благоевградския клуб „Фолкън“ ,но показаха на всички ,че ще са сериозни претенденти в отборната дисциплина.

Мирослав Робовешки –една от големите надежди на етрополския клуб спечели златото ,въпреки ,че беше сред 14 претенденти за първото място.

Пламен Петков победи съперниците си от Тайгър ,Фолкън и Левски Ангели,но загуби на финала от Денислав Сяров от Софийски клуб Левски Ангели и  остана на второ място.

Така крайният резултат за 1ви етап на държавното е 1 златен и 6 сребърни медала.

В края на този месец ,предстои 2-ри етап на държавното първенство,което ще бъде за дисциплините спаринг и силов тест,което се явява директна квалификация за Европейското първенство ,което тази година ще  се състои в Копер Словения .