*

Усмихвайте се и бъдете позитивни!

Всички знаем колко е трудно да загърбим дните, изпълнени с мрак и тъга, лош късмет и неуспех. Когато влезем в период от няколко такива дни, направо рухваме психически, мислейки, че само на нас ни се случва. Приятели, нашето настроение е като това на природата. Замислете се само. Няколко дни вали, гърми и трещи. Мракът обзема земята. Обзема и нас самите, и нашето настроение. Представете си и дните, когато слънцето ни докосва от ранни зори и ни огрява с лъчите си през целия ден – това са дните, когато ни върви и се чувстваме щастливи. Знайте, че ако днес не ви върви, то утре е нов ден. Не изпадайте в размисли и страсти, как се случва само на вас. Всеки има лоши периоди. При някои траят няколко часа или няколко дни, при други може би седмици, но винаги слънцето изгрява. Ще ви покажем 10 мисли, които ще ви накарат да мислите по-позитивно и в мигове на мрак и депресия, си припомняйте тези истини. Те ще ви помогнат да намерите вътрешната си сила, желаното щастие и нужната мотивация, за един успешен ден.

Представяме ви 10 неща, които ще ви накарат да мислите по-позитивно.

1. Лош ден – не се чувствайте карък, че днес не ви върви. Лошите дни са напълно нормални и се случват на всички ни. Не може да ни върви постоянно и да сме винаги щастливи. Точно тези лоши дни ни показват, какво всъщност е щастието. Има много пътища да стигнем до щастието и това, ако сме го заобиколили с един ден, не означава, че няма да го намерим. Приемете лошия ден с усмивка и просто продължете напред.

2. Неуспехът води към успех – няма щастие без проблеми. Нашата цел трябва да е да се справяме с тях. Нима не изпитвате щастие и гордост, когато се справите с даден проблем? Когато се справим с нещо, което сме смятали за невъзможно, идва и личната мотивация да продължим да премахваме проблемите от списъка. Всеки неуспех е довел до успех, стига да продължаваме да опитваме. Не се отказвайте от целите си!

3. Гонете целите си! – не позволявайте на проблемите ви да ви отклоняват от главния път, по който сте поел. Приемете ги като мотивация да сте по-силни. Решените проблеми ви правят по-силни личности!

4. Нещата никога не се случват така, както искаме – ако сте забелязали, колкото и планове да имаме за дадено нещо, те винаги се променят, дори и малко. Такъв е животът, но това не означава, че не може да го направите прекрасен. Пренастройвайте се бързо, без да мислите за малките пречки, които са се появили. Винаги има начин да ги заобиколим. Никога не е лесно, но не е невъзможно!

5. Няма условия за щастие! Избийте си от главата, че може да поставите условие. Примерно „ще съм щастлив, ако си купя нещо“, „ще съм щастлив, когато имам много пари“ и т.н. Всичко е временно. Бъдете щастливи днес, не мислете за вчера или за утре. Радвайте се на момента, който е „сега“. Радвайте се на най-малките неща, защото те са най-истински.

6. Забравете за миналото – живеем днес, а не вчера или утре! Не позволявайте на миналото да ви тормози, то вече не съществува, затова е минало. Учете се само от грешките си и ги прилагайте в сегашния миг. Той е реален. Тревожи ни бъдещето, задържа ни миналото. Ето защо ни убягва настоящето.

7. Гледайте различно на нещата – изберете даден кадър от живота си, който не ви харесва и погледнете с други очи върху него. Изкарайте всички позитиви, дори преди да сте смятали, че няма такива. Нека дъждът да е начин да говорите с личното си „аз“, нека шумът по булевардите да ви накара да се заслушате в хората, нека безпаричието стане възможност за вас да се порадвате на малките и прости неща в живота. Нека неуспехът ви стане повод за размисъл, как да стане успех.

8. Бъдете силни – не позволявайте лошите новини да вземат превес у вас. Бъдете като войните. Борете се за вашата кауза, не позволявайте някой да ви примири. Помнете, че винаги имаме втори шанс. Този втори шанс се нарича „утре“.

9. Недостатъците ви като успех – не позволявайте неодобрението на другите да се превърне в повод за промяна. Останете верни на себе си и на личните си качества. Няма лош недостатък. Това е различната черта на всеки. Това е личната му красота. Ако за един това е недостатък, то за друг може да е позитив. Приемете само собствената си идея за живота, а не тази на останалите около вас. Не сте луди, ако мислите различно! Усмихвай се! Бъди силен!

10. Не спирайте да се усъвършенствате – успехите идват през отделните етапи от живота. Не очаквайте, че всичко ще се случи за един ден. Имайте търпение. Хората са казали – „капка по капка, става вир!“. Посрещнете утрешния ден с повече позитивизъм, повече щастие и вдъхновение. Смейте се, радвайте се на живота. Обичайте, бъдете обичани. Правете комплименти, радвайте хората около вас. Днес направете това, което не успяхте вчера. Задоволявайте личните си нужди. Събудете се с поредната доза настроение и преди да станете от леглото, си кажете: „Днес е моят ден! Днес ще постигна всичко, което не успях вчера!“.