*

Господин Вълов, да се задържиш 14 години в определана икономическа среда никак не е лесно. Разкажете ни за началото на Вашия бизнес – как започнахте, кои етапи в неговото развитие бяха за Вас най-интересни и трудни.

Работата в Еконт е изключително динамична е и предизвикателство за всеки предприемач. Това е нещото, което ме грабна и се впуснах в това приключение с желанието да развивам този бизнес и да удовлетворявам нашето общество с уникалните услуги, които предлага бизнеса.

Защо се заехте точно с този вид бизнес?

Беше ми интересно да попадна в динамична среда, да стана част от една бързо развиваща се на пазара компания, която залагаше на модел малко познат по това време на нашия пазар.Кои три думи описват най-добре Вашата фирма?

– Дисциплина, коректност и уважение.

Кое Ви носи най-голямо удоволствие в работата? Откъде черпите сили да продължавате да развивате своята фирма в днешните нелеки условия, особено след двугодишна пауза в живота на всеки от нас, вследствие на Ковид 19 и започналата война в Украйна?

-Отново ще кажа, че предизвикателството е моето удоволствие в работата. В контекста на вашия въпрос, аз гледам на кризите като на възможност за развитие. Това е и моя съвет към всеки млад предприемач, който иска да се развива и да успява в своя бизнес. Не се отказвайте, а използвайте трудностите, за да затвърдите своята работа.

Как се променяше фирмата през изминалите 14 години?

-Естеството на работа, като партньор на Еконт изисква, непрекъсната инвестиция в нови технологии и най-вече в човешки ресурси. Това е най важно, за да се постигне висока степен на клиентска удовлетвореност. В моите офиси например времето заложено за обслужване на един клиент е под една минута за импортна пратка и до три минути за експортна. Тоест за около една минута в офиса в Етрополе се обслужват трима клиенти, защото имаме три рецепции. Предстои разкриването на четвърта рецепция. В Еконт има и един стандарт, наречен КК /коефициент за качество/.Максималната му степен е КК=1. В офиса в Етрополе КК постоянно е 1.Освен това винаги консултираме нашите клиенти по всички въпроси, касаещи целият логистичен процес. Имаме силно изразена социална дейност,благотворителни кампании и др.

Как виждате Вашата фирма след 10 години?

-Виждам фирмата с още по добри икономически показатели на които да се радвам отстрани, защото със сигурност по това време ще се управлява от друг човек.


Бихте ли продължили фразата:“Някога в своята работа аз задължително ….?

– Някога в своята работа аз задължително ще съм част от отбора на Еконт.

Какво ще пожелаете на своите сътрудници и клиенти по повод фирмения Ви празник?

– Всички заедно да са удовлетворени от работа си, защото аз съм разбрал, че като работодател трябва да се грижа за сътрудниците и служителите си. Тогава те биха били щастливи на работното си място, а клиентите удовлетворени от обслужването ни.

Да очакваме ли нови услуги, които ще предложите на вашите клиенти?

-Да, скоро ще предложим нова услуга и ще информираме нашите клиенти. Обмислям още опции за разрастване на нашата дейност.

Вие г-н Вълов сте известен с вашата обществена дейност и социална ангажираност. Планирате ли в тези сфери новости?

-Офиса ни е реализирал много социално ангажирани каузи. Благотворителни набирания на средства за местната болница, за частни лица и тяхното лечение, правили сме дарения на учебни помагала за цял клас в местно училище.

Нищо от това нямаше да е възможно без екипа ми – Деси, Ива, Лидка, Биляна и Елеонора. Благодаря Ви момичета!