Богомил Георгиев – „Напред и Нагоре“

Инж. Богомил Борисов Георгиев е роден в град Етрополе на 09.03.1951г.
Магистър по военни науки от Московската академия „М.В. Фрунзе“.
Инженер по експлоатация на двигатели с вътрешно горене от Висшето военно общовойсково училище „Васил Левски“ във Велико Търново.
Има повече от 30-годишна военна кариера. Започва работа като експерт, като преди пенсионирането си заема длъжността началник-щаб на дивизия.
Семеен с една дъщеря.
Богомил Георгиев два мандата е Кмет на Община Етрополе в периода 2007 – 2015г., като за този период в развитието си няма да е пресилено да се каже, че Етрополе претърпява небивал разцвет, а Богомил Георгиев, записва със златни букви името си в историята на своя роден град.
По времето на своето управление, като Кмет на община Етрополе, допринася за развитието на всички обществени сфери– здравеопазване, култура, социална политика, инфраструктура, спорт, туризъм, опазване на околната среда с реализирането на 40 проекта на обща стойност около 90 млн. лева.
За тези постижения, за волята, упоритостта и неуморния труд, за силата на духа и огромната амбиция на един човек, да остави част от себе си за развитието на своя роден град, днес можем да кажем само едно – Благодаря!
Резултатите и постиженията, които община Етрополе има по времето на управлението му, са показателни за мащабното мислене и вникването във всеки малък детайл, водещ до достигането на голямата цел, а именно превръщането на община Етрополе в предпочитано място за живот на малки и големи, в повод за гордост на нейните жители и любимо място за отдих и почивка за нейните посетители и гости.
През 2011г. Богомил Георгиев е избран за Кмет на годината. Носител е и на Националния приз „Златно евро“, присъден за постигане на най-високи резултати в усвояването на средствата от европейските фондовепрез 2013г..
За хората, които го познаваха, той винаги ще остане пример за подражание, учител, приятел и всичко онова, което никога няма да бъде забравено и ще живее в тях, като спомен за един Голям Човек, който направи така, че с делото и духа си да остане част от историята на своя любим, роден град – Етрополе.
Богомил Георгиев ще остане в сърцата на хората, като Кметът, направил най-много за развитието на Община Етрополе в нейната нова история!
Със своя труд и себеотрицанието си той постави на ново, по-високо ниво кметската институция, със силна ангажираност към проблемите на хората, с мечти за по-доброто им бъдеще.
Днес, няколко месеца след неговата загуба, за нас, като хора, като негови съграждани и свидетели на постигнатите по негово време резултатини остава само едно – да помним това което бе направено и да не забравяме уроците по родолюбие и човечност, които той ни завеща.
Автор: Венета Гергова

2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.