*

1. Разбира се, зарадвах се, че моята снимка е оценена най-високо, тъй като участваха много снимки и доста от тях бяха много хубави.

2.Категорията „Етрополе в обектива“ в конкурса „Етрополец на годината“ е покана и възможност да покажеш всичко, което те вълнува в родния край – природа, архитектура, празници, традиции и обичаи, както и всичко, което смяташ, че е важно и си струва да бъде споделено. Смисълът на конкурса е да покаже добрият пример, а за мен лично с това идва и надеждата, че ще се научим да предаваме доброто нататък.

3.От малка обичам да снимам и фотографията се превърна в мое хоби. Дори успях да си направя собствено студио в града, където на видно място са закачени плакетът и грамотата ми от конкурса.

4.Моето мнение е, че в конкурса не трябва да има ограничение за участие – полицая, който помогна на една дама да смени спуканата гума на автомобила си; пожарникаря, който рискува живота си в името на това едно семейство да има дом; детето, което помогна на една баба да събере разпилените си монети в магазина; жената, която купи закуска на бездомното момче; младежите, които доброволно почистват нерегламентирани сметища и още много, много хора. Вярвам, че доброто се прави тихо, но понякога е нужно някой да ни напомни, че то съществува. Кой трябва да печели конкурса? Всеки, който поне веднъж в живота си е направил добро без да очаква нещо в замяна, вече е спечелил.

5.Етрополе е малко скъпоценно камъче с велико минало, скрито в полите на Стара планина. И всички ние заедно трябва да го съхраним за бъдещите поколения.

1.След му като разбрах, че аз печеля наградата ,,Етрополе в обектива“ се почувствах удовлетворена и благодарна към всички съграждани, за това че са гласували за мен и моята снимка! Това означава много за мен!

2.За мен конкурса е начин да покажем красотата на различни забележителности, останали и съхранени от историята на нашия край! Смисъла на конкурса е да покаже, как всяка година, може да се заснемат различни аспекти/обекти/. Една снимка може да разкаже много, като всяка година фокуса може да е различен, дори сезоните помагат за това.

3.След като спечелих, животът си продължи както преди. Семейство, приятели и други хора ме поздравиха с наградата и ми пожелаха, да продължавам да се развивам в сферата на фотографията.

4.Според мен, конкурсът трябва да печелят хора, които са се доказали в различни сфери. Хора допринесли с нещо хубаво за града ни. Радвам се, че има млади, които се доказват и трябва да го оценяваме и да благодарим за това.

5.За мен Етрополе е моят любим роден край. Тук съм израснала, учила и създадох семейство. Градчето ни е малко, но чудесно, особено пролетта, когато всичко се събужда за нов живот. Става толкова красиво със засадените цветя и дръвчета. Красив е нашия град, когато е пъстър, цветен и чист!

1.Почувствах се много изненадан и много горд. Не знаех, че мога да спечеля интерес с моята творба.

2.За мен конкурса е предизвикателство за всички хора, който искат да покажат уменията и таланта си в различните категории. Смисъла на конкурса е да открива хора със знания и да ги показва на всички.

3.Самият аз придобих повече увереност и самочувствие, станах по-специален. И имам желание да се развивам повече в рисуването.

4.За мен трябва да бъдат номинирани всички хора, които ценят изкуството. И да бъде избран чрез конкурса най-добрият. Според мен всеки, който иска да се покаже, ще участва.

5.Етрополе е един страхотен и велик град и ако има повече хора на изкуството ще придобие високо име. А чрез вашият конкурс ги откривате и показвате.

1.Удовлетворен, че съм успял да достигна до тях и картината ми им е харесала, тъй като беше минало доста време от последните ми изяви под формата на изрисувани ел. табла към младежкия фестивал „МОГА ФЕСТ” в Етрополе, които вече отдавна не могат да бъдат видени.

2.Конкурсът бе повод да си напомня откъде съм тръгнал и да оценя още повече всичко по пътя към мястото, на което съм в момента. Смисълът за мен е всеки по своему да допринася за добруването на Етрополе – дали правейки нещо пряко свързано с града ни на място или помагайки по друг начин от разстояние.

3.Продължи развитието ми в сферата на изобразителното изкуство, като бих отличил възможността да илюстрирам стихосбирката „Душа в мъглата” на Светлана Бошов.

4.Талантливи, отдадени, целеустремени.

5.Пространство за вдъхновение.

1.Като разбрах, че съм избрана за „Етрополец на годината“ в моята категория, се почувствах развълнувана и радостна. За мен беше удоволствие да участвам с картината си посветена на Водопада ,,Варовитец”. Тази картина е специална за мен, тъй като отразява едно от най-красивите места, намиращи се близо до моя роден град.

2.Конкурсът представлява ценна възможност за популяризиране на талантливите и успешни личности в нашия град. Участниците, които проявят креативност и постижения, не само в изкуството, но и в обществения живот, са чудесен пример за всички и трябва да бъдат подкрепени. 

3.След отличието в конкурса продължих активно да споделям своите творения в социалните мрежи под името „Tsvetomira’s art“ във Facebook и „@tsvetomiramp.art“ в Instagram. Продължавам да работя върху нови проекти и с удоволствие се възползвам от възможността да споделям идеи и да си сътруднича със заинтересовани хора. Затова приветствам всеки, които има интерес към изкуство да ме последва.

4.В конкурса трябва да бъдат номинирани и да участват хора с разнообразни таланти и постижения. Приемам и подкрепям активното участие на всички, които желаят да споделят своите постижения и таланти с обществото.

5.За мен Етрополе е не само родният ми град, но и мястото, което ще нося винаги в сърцето си, защото е свързано с детските ми спомени и моето семейство.

1.За съжаление в моята категория нямаше други кандидати и така и не почувствах тази награда съвсем заслужена. Но все пак съм благодарна, че я имам, защото посветих едно прекрасно стихотворение „Ех, какъв рай!” на родния ми град и то ще остане в историята на конкурса.

2.За мен конкурса е свързан с много емоции, но по-важен е неговият цялостен смисъл – да покаже красотата на града ни, да награди онези, които чрез делата си помагат на него или на хората. С това да се стимулира инициативността, работата, хобито на участниците и да се даде добър пример на останалите. Колкото повече добри дела се случват, толкова повече номинирани ще има! „Етрополец на годината” може да е всеки, който е дал нещо от себе си за Етрополе, дори и да не е награден.

3.Работя по нови книги (проекти), в които съм съавтор. Те са изцяло свързани с хората в нашия край. Продължавам да пиша поезия, моята страст, участвам в конкурси и някой ден се надявам да имам смелостта да издам роман или научен труд по тема важна за мен.

4.Трябва да бъдат хора, които вдъхновяват, които са пример и които имат нужда от крачка напред в тяхната работа.

5.Винаги ще е дом – тих, спокоен, топъл, който носи вдъхновение и любов.

1.Не очаквах, приех го съвсем нормално и всичко за мен си е както до преди това.

2.Мисля че беше предизвикателство за мен и за всички участвали в него и повод за добри дела.

3.Продължавам в същия дух.

4.Достойни хора, хора за пример.

5.Роден и обичан град.

1.Не съм се почувствал „Етрополец на годината”, но хората решиха така. За което благодаря!

2.Хубаво е да има такъв конкурс. Смисъла е да има повече млади хора, които да правят нещо хубаво и полезно за града ни. 

3.Животът ми е същия. Работим и ще продължим да работим за по-чист и по-красив град. 

4.Хора, което правят добро за града ни.

5.Етрополе е красив град с много история, който трябва да пазим.