Етрополе

Модерният комплекс „Етропóлия“ бе официално открит

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май официално бе открит комплекс „Етропóлия“ – най-новата придобивка на община Етрополе.
Модерната и атрактивна многофункционална сграда в центъра на града е част от инвестиционната програма на „Елаците-Мед“ АД. Изпълнител на мащабния проект е строителната компания „Геострой“ АД.
Името на комплекса е взаимствано от стар ръкопис от 1820 г., в който градът е наречен „Великият град Етропóлия“. Новият комплекс се отличава с висок клас на енергийна ефективност и разполага с модерна, луксозна и удобна хотелска част с просторно лоби, уютен ресторант със 160 места, кафе-сладкарница, две конферентни зали, нощен клуб, открит панорамен бар, детски център, фитнес, паркинг. Комплексът предлага разнообразно и вкусно меню и изискано обслужване.
Тържественият ритуал по освещаване на „Етропóлия“ бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил. Официални гости на събитието бяха инж. София Торолова, областен управител на Софийска област, г-н Димитър Димитров, кмет на община Етрополе, проф. д-р Цоло Вутов, управител на „Геотехмин“ ООД, инж. Владимир Вутов, изпълнителен директор на „Геострой“ АД, г-н Иван Вутов, изпълнителен директор на „Геотрейдинг“ АД, инж. Добри Цветков, член на Надзорния съвет на „Елаците-Мед“ АД, инж. Костадин Найденов, генерален директор „Производство“ в дружеството, г-жа Кети Кирова, член на УС и др.
Кметът на Етрополе Димитър Димитров благодари на г-н Вутов и на ръководството на „Елаците-Мед“ АД за това, че продължават да инвестират в града. Той отбеляза, че с модерния комплекс се променя коренно централната градска част, създава се отлично място за отдих и нови работни места за етрополци.
София Торолова, областен управител на Софийска област, подари на комплекс „Етрополия“ икона с лика на Св. Иван Рилски, „за да закриля миньорите и работещите в комплекса“. Г-жа Торолова удостои проф. Вутов с почетен знак – най-високото отличие на областта – за фирмената програма за социална отговорност и приноса му в развитието на общините от Софийска област. „Ще продължим да осъществяваме социалната ни програма в Етрополе. Не отстъпваме от думите и делата си!“ – обеща проф. д-р Вутов и благодари на всички, съдействали за изграждането на новата придобивка на етрополци.
От името на инвеститора инж. Костадин Найденов, генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД, подчерта, че многофункционалният комплекс „Етропóлия“ ще допринесе за превръщането на Етрополе в предпочитана туристическа дестинация, а търговските площи – ще осигурят повече възможности за развитието на местния бизнес и повече услуги за жителите на община Етрополе.
Лентата на новия обект бе тържествено прерязана от кмета на Етрополе г-н Димитров и представителите на инвеститора – проф. д-р Цолов Вутов, инж. Владимир Вутов, г-н Иван Вутов, инж. Костадин Найденов и г-жа София Торолова.
Откриването завърши с композиция от тракийски танци „Гроздана“, изпълнени от ТА „Балканска младост“ с ръководител Калинка Пушкарова.
Комплекс „Етропóлия“ е стъпка напред в провежданата от групата ГЕОТЕХМИН последователна политика за социално-икономическо развитие и създаване на споделени ценности в населените места, където дружествата осъществяват дейност. Идеята е в близко бъдеще „Етропóлия“ да се превърне в център на обществен живот – с отличните си възможности за отдих, конферентен туризъм, организиране на форуми, срещи и игри и забавления за децата в модерно оборудвания детски център. „Етропóлия“ е втората инвестиция на групата ГЕОТЕХМИН в община Етрополе през последните две години, насочена към създаване на заетост и разнообразяване на услугите за местните хора. През 2015 г. „Геотрейдинг“ АД отвори многофункционална база ProAuto с автосервиз, бензиностанция, автомивка и шоурум.

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.