Да помогнем на Георги! Нека заедно да дарим добро!

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. От векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци и усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер, развиват своите заложби, учат се на добро.

Единствено ние, българите, празнуваме Въведение Богородично като Ден на християнското семейство. Тук отново се преплитат православния канон и народните традиции, съхранявани и отстоявани в продължение на хиляди години.
21 ноември е прекрасен повод да покажем на близките си колко много ги обичаме и колко много означават те за нас.
Всички ние – учители и ученици – осъзнаваме, че училището е нашето второ семейство. Ето защо в навечерието на Деня на християнското семейство екипите, работещи по проект „Твоят час” в СУ „Христо Ясенов”, организират благотворителна хоротека. Заповядайте на 20.11. 2017 г. от 17:00 часа в актовата зала на училището. Очакват ви приятни изненади. Вход – 1 лев.
Средствата, събрани от инициативата, ще бъдат дарени на 23-годишния Георги Христозов от град Чирпан за рехабилитация и лечение в Турция.
Нека заедно да дарим добро!

Идеята: Здравейте, аз съм Магдалена от Етрополе. Днес ние, учениците от 8б клас заедно с учителите и ръководството на СУ „Христо Ясенов“ – гр. Етрополе, подехме инициатива под наслов „Под слънцето всички сме равни“ в подкрепа на Георги Христозов. Ще организираме благотворителни концерти, ще поставим и кутии за дарения в градовете около Етрополе. Надяваме се да се включат още хора от цялата страна. Всички сме равни под слънцето и имаме право на живот!

Дарителска сметка :
BG89 UNCR 7000 152 3 0966 39 GEORGI ANGELOV HRIZTOZOV

 

Мили хора,
Георги е на 23 години, с диагноза „Фронтокалозна и интравентрикуларна туморна формация“ вдясно в главата. Нуждае се от рехабилитация и лечение в Турция. Семейството не разполага с достатъчно средства и ТЪРСИ ПОМОЩ.
ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:
BG89 UNCR 7000 152 3 0966 39 GEORGI ANGELOV HRISTOV

Източник: www.hristo-yassenov.com/v1/index.php/bulgaria/2016-10-10-19-37-48/211-2017-11-18-00-03-38.html

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.