*

След като ви запознахме с производството на финландската фирма Poikain Parhaat и нейните безалкохолни напитки от горски плодове идва ред на Nordic Koivu.
Спомняте ли си стиховете на Сергей Есенин:
„Белая береза
Под моим окном
Принакрылась снегом,
Точно серебром.”
Образът на брезата под прозореца, покрита със сребрист сняг, остава в съзнанието на всеки почитател на поезията. Но, освен на поетическо вдъхновение, брезата е извор на здраве и жизненост. Почитана от древни времена като растение, което покровителства живота и здравето на хората, брезовата вода е използвана за справяне с множество здравословни проблеми. Действа върху лимфната система, балансира метаболизма и стимулира регенерацията на тъканите и кожата. Има изключително диуретично действие, което спомага за подобряване на кръвообращението и артериалната гъвкавост. Брезовият сок се събира чрез дрениране в първите дни на пролетта, когато листенцата едва са напъпили. За целта в ствола на брезата се поставя метална тръбичка, която подпомага изтичането на соковете на дървото. На вкус се доближава до вкуса на водата, но е с леко сладникав оттенък.

Nordic Koivu не само произвежда готов за употреба брезов сок, но и постоянно провежда изследвания за неговата възможна употреба като суровина за козметичната и хранителна промишлености, а също и в производството на безалкохолни напитки. Богат на минерали и антиоксиданти, този скъпоценен еликсир помага да се възстанови и подобри сиянието на косата и текстурата на кожата. Научно доказано е, че брезовата вода в продукта за грижа за кожата значително увеличава влагата и производството на кожни клетки, поддържайки я здрава и подмладена.
Продуктите на фирмата се търсят в много страни по света. Брезовият сок на Nordic Koivu се събира за много кратък срок в началото на пролетта и го подготвят за употреба чрез използването на иновационни технологии и методи. С помощта на тези иновации той е на разположение през цялата година, без да е необходимо замразяване. Идва направо от горите на Източна Финландия. Брезовата вода на Nordic Koivu е 100% чиста и органична, което я прави подходяща за различни видове приложения. Точно затова сокът е уникален – напълно без микроби и възможно най-чист и естествен. Една чаша от тази екологично чиста брезова вода е идеален начин да утолиш жаждата и да се заредиш с бодрост и жизненост. Както вече казах, брезовият сок традиционно се слави със своите хранителни качества и може да повлияе благотворно върху нашето здравословно състояние. Впрочем, не следва да приемаме това съвсем буквално. Както отбелязва собственичката на фирмата Сусанна Мааранен (Susanna Maaranen):”Ние не се опитваме да твърдим, че това е лекарство. Това е полезен, натурален продукт”.

Дървесните води са собствени супер-напитки на природата и сега са изключително популярни по целия свят. Брезовата вода е най-меката от тези напитки, богата е на минерали, има най-ниско съдържание на захар и добър източник на детоксикация. Подходящ е за хора от всички възрасти, идеален е и за вегани, хора с непоносимост към глутен и лактоза.
А поведението на потребителите, ориентирано към здравето, е много повече от тенденция – това е новият начин на живот.

До следващата среща….

Любопитната приятелка