*

Уважаеми госпожи и господа,
Скъпи приятели,
Приемете моите сърдечни поздрави и благопожелания по случай 5-ти декември – Международния ден на доброволеца!
Искрено с цялото си сърце желая на всички Вас силен дух, борбеност и упоритост за да имате достоен живот!
Вие сте част от нашето общество, наши съграждани, приятели, колеги и нашите сърца винаги ще бъдат изпълнени с подкрепа, взаимност и възхищение към огромната Ви воля за живот и отдадеността към обществото и проблемите, която съпровожда всеки Ваш ден! В мое лице и в лицето на служителите на Районна служба за „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Етрополе винаги ще намирате нашата силна подкрепа и съдействие за да имате равни възможности за участие в живота на нашата община!
Вече 35 години (от 1985г.) празника се чества по инициатива на ООН като ден, в който институциите, неправителствените организации и всички граждани във всички страни изразяваме своето уважение и благодарност към доброволците.
На този ден всички ние отдаваме почит към Вас, които с безвъзмезден труд помагате за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се граждани от помощ.
За да бъдеш доброволец е необходимо да притежаваш силно чувство за отговорност, хуманен дух, борбеност, голяма душа и смело сърце, готовност и саможертва в полза на обществото!
Доброволчеството е изключително специфична дейност. От една страна човек се посвещава на една добра кауза – да прави живота на другите по-красив, по-добър и по-успешен. От друга обаче се научава на безкористност, като дава всичко от себе си без да пита какво ще получи в замяна. А това, което всъщност получава като награда е безценно – личностно развитие и удовлетворение, дълбока признателност и много нови приятели.
В началото на най-празничния месец от годината желая на Вас и Вашите близки безброй поводи за усмивки, много щастие, късмет и постигане на мечтите си! Бъдете здрави!
Благодаря от името на служителите на РСПБЗН – Етрополе на всички членове на Доброволното формирование към Община Етрополе, че сте все така всеотдайни и ни помагате в трудните моменти и че може да разчитаме винаги на Вас. Нека Вашият ярък пример да бъде заразителен и за останалите хора в нашата мила родина.
Изключително съм щастлив, че познавам и работя с такива хора! Гордея се с Вас и благодаря за разбирането и подкрепата на Вашите близки!
Да бъдеш доброволец трябва да носиш голямо сърце и душа, отдаването на себе си в готовност за саможертва в полза на обществото, което разбира се Вие го правите с огромно желание и упоритост! Хората като Вас ме карат да вярвам в бъдещето, че няма да допуснем риск за живота и здравето на населението!
Весел празник!
инж. Ивайло Диков – Началник РСПБЗН – Етрополе