*

На 22.05.2018г. в СУ „Христо Ясенов“ – гр. Етрополе се проигра съвместно практическо занятие „Земетресение, евакуация, последвал пожар, изнасяне на пострадали ученици и оказването им на първа медицинска помощ“ от отбора на училището по „Бедствия и аварии“, екип на Райнна служба „ПБЗН“ – Етрополе, членове на Доброволното формирование към общ. Етрополе, служители на РУ на МВР – Етрополе и екип на ФСМП – Етрополе и инспектор Ивайло Диков- РДПБЗН-София.
Вниманието на децата бе привлечено от действията на служителите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр.Етрополе, които с необходимата отговорност, внимание и бързи оперативни действия демонстрираха как се действа в такива важни ситуации. Голям интерес предизвика екипировката на пожарникарите, съоръженията, които те използват и разбира се устройството на противопожарния автомобил и неговото оборудване. За пореден път всички отговорни институции на територията на общината демонстрираха своите бързи реакции и взаимодействие при отстраняване на произшествия и произтичащите от тях последици.
Целта на това практическо занятие е повишаване на културата и действията при възникване на бедствия, аварии и пожари, както и осигуряване на висока степен на тренираност и безопасност на ученици, учители и служители при екстремални условия – земетресения, пожар и други подобни случаи на възникнала опасност.