"Да заровим томахавките"

Представяне на книгата на Володя Вълов „Да заровим томахавките“ в Етрополе

Уважаеми приятели, заповядайте на 17.10.2019 год. в конферентната зала на комплекс „Етрополия”от 17:30 часа. За мен ще бъде чест да ме удостоите с присъствието си. Искам книгата ми „ДА ЗАРОВИМ ТОМАХАВКИТЕ“, официално да види бял свят! После, ще пием по едно вино и както казвам в предговора си… ще разбера дали да продължавам да тормозя белите листа!

С уважение: Володя Вълов

ПРЕДГОВОР

Когато понякога човек няма какво да прави, обикновено прави безсмислени неща или глупости. Случвало ми се е и на мен стотици пъти. До като един ден не ми хрумна да ги записвам!
Дето се казва – пишех, бришех и така. То времето, в което нямаше какво да правя, и без това е малко. Но скалъпвах разказоподобни драсканици, ту на сериозна тематика, ту на смешна. Обикновено ме провокираха реални събития, случки или личности, които силно са ме впечатлили.
По-голяма част от разказите са по действителен случай. Разбира се, че навсякъде има и художествена измислица, засилваща ефекта от преживяното! Открих, че изследвайки обществени явления, мога да вплета реални герои в измислени ситуации. Изводите са за читателите.
Поставяйки в такива ситуации реални личности, без да обидя когото и да било, съм целял със средствата на хумора и сатирата да накарам хората да се посмеят на неща, които обикновено ги тревожат. Доста известни етрополци могат да се разпознаят лесно по страниците на книгата. Всички до един са мои приятели!… Е, има и малко изключения!
Чудех се доста време какво име да сложа на тази непретенциозна книга?
Когато довърших разказа със същото име, то ми се стори подходящо по няколко причини:
Тази разтърсваща история е по истински случай.
Другата е, че може би няма човек от обществото, който да не е развявал словестната томахавка през тези години на не свършващ преход към по добър живот!?
Срещу опоненти, приятели дори близки по кръв хора! Разбира се в това число и аз!
За отминали години,за историята ни,за отношение към видове собственост,за управление на града и държавата и за какво ли не друго.
Да имаш обаче мнение по дадени теми не е „война”,както се възприема обикновено.То е вътрешно убеждение и визия и трябва да се уважава!
Аз лично с тази книга заравям моите томахавки!
Всичко написано тук приятели е By the way ! – т.е. между другото!
Това, което ще прочетете е без никакви претенции за художествена стойност! Писано от тотален „Аматьор”!
Ако общата оценка на читателите е поне „Симпатичен аматьор”, ще бъда доволен! Даже повече от доволен!
И като нищо ще продължа да тормозя белите листа с разни небивалици.
Володя Вълов

P.S. Книгата е издадена с логистичната подкрепа на Сдружение „За Етрополе“ и финасирана изцяло от автора.

0 отговори

Вашият коментар

Включете се в дискусията
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.