*

Първоначалният срок за предаване на творбите (15.01.2021 г.), се удължава до 10 февруари 2021 година!

На 9 ноември стартира нов конкурс на Група ГЕОТХЕМИН за творби на ученици от 13 училища от региона на Средногорието и община Етрополе. Тази година инициативата е посветена на 30-ата годишнина от основаването на Геотехмин ООД, а темата е „Бъдещето на човечеството“.

Четири дружества от група ГЕОТЕХМИН, инициатори на конкурса – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД, ще очакват оригинални идеи за това как трябва да се развива светът. Как можем да се подготвим по-добре за времето на безпрецедентни трансформации и несигурност, в което живеем? Как ще изглежда планетата през 2050 г. например? Могат ли технологиите и интелигентните машини да ни помогнат да бъдем по-сигурни? Как да развием способност да се справяме с промените, да запазим оптимизма и да начертаем по-доброто бъдеще на човечеството?

В конкурса могат да участват ученици от училищата-партньори СУ „Христо Ясенов“, ОУ „Христо Ботев“ и ПГ „Тодор Пеев“ – Етрополе,  ОУ „Георги Бенковски“ – Мирково,  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Чавдар, СУ „Паисий Хилендарски“ и Професионална гимназия „Златица“ – Златица, ОУ „Кирил и Методий“ – Челопеч, Професионална гимназия по механоелектротехника, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Антон, ПГ „Никола Димов“ и СУ „Саво Савов“ – Пирдоп, СУ „Любен Каравелов“ – Копривщица

в две възрастови групи:
– 5 – 7 клас
– 8 – 12 клас

и в две конкурсни категории:
– литературно-художествено произведение – съчинение, есе, стихотворение, приказка, разказ
– дигитално изображение – рисунка, макет, или друг вид приложна творба (компютърна графика, компютърна анимация).

Творбите на участниците ще бъдат оценявани от авторитетно независимо жури. За отличилите се, както всяка година, ще има предметни награди, а училищата-партньори ще получат пособия и техника в помощ на учебния процес.

Допълнителна информация за конкурса ще откриете в сайта на компанията: https://www.geotechmin.com/kso/initziativi-za-detzata-na-grupa-geotehmin/badeshteto-na-chovechestvoto