*

Събраните до момента данни не потвърждават изнесената в публичното пространство информация!

На 11 август тел. 112 в РУ-Етрополе постъпил сигнал, че се подготвя отравяне на водите на р. Малки Искър в района над града. Идентична информация била публикувана и в социалните мрежи. С оглед установяване на фактическата обстановка е започната незабавна проверка под ръководството на прокуратурата. От проведените до момента оперативно-издирвателни действия не са установени данни, потвърждаващи тиражираната информация и подадения сигнал. Работата по пълното изясняване на случая продължава.

Източник: ОДМВР София

Сигналът бе подаден от Кмета на Община Етрополе, г-н Димитър Димитров във връзка с публикация на Фейсбук страницата на Елаците-Мед АД:

❗️Информираме Ви, че се подготвят злоумишлени действия за отравяне на рибата в река Малък Искър, община Етрополе, за което да бъде обвинено дружеството Елаците-Мед АД.

Тази информация е получена от няколко независими източника. Според тях, в различни участъци по поречието на реката, ще бъде изсипана хидратна вар и други химични вещества.“ – из фб страницата на предприятието.