*

Видяхме, че предишната и сегашната власт не успяха да направят нищо за народа. Нека опитаме да сменим курса. Нека има нови хора, с нови идеи, с желание да направят нещо за останалите, да им помогнат. ВМРО имат позиции и мнение по националните въпроси касаещи народа, които не се променят през годините, но нямат възможност да ги наложат, нито да ги реализират. Защо да не направим всичко възможно това да се случи? Защо да няма някой, който да мисли за народа, за културата, за запазване на нашата идентичност, за опазване на история и традиция, който да брани нашите и вашите интереси? Точно сега е времето това да се случи.

Хората на ВМРО са борци, братя по възгледи и убеждение, с едни каузи, с един стремеж за опазване на всичко родно и българско, подкрепящи човека и неговите нужди.

Моите лични каузи са свързани с моя роден град. Вярвам, че правилният път за Етрополе е културен и природен туризъм, затова за мен е важно да бъде пазен и съхранен градът:

  • с чист въздух, чиста вода, природни дадености, хубави пътища;
  • да бъдат изградени нови места за отдих и за игра на децата и запазени вече съществуващите такива;
  • да бъдат показвани историята и традициите в общината с нейните уникални празници и паметници;
  • да се наблегне на развитие на културата и нейните дейци.

Нека го обясня просто: при животните има правила, които гласят, че ако мястото, на което живеят, не им осигурява храна и вода, ако на това място има пожар, суша, болести и други неподходящи условия за живот, те трябва да намерят друго място подходящо за живеене, за изграждане на дом и за създаване на поколение. При хората е същото. Ако тяхната държава, ако техния град, не им създава нормални условия за живот, те отиват другаде. Понякога това „другаде” е извън страната. Няма как да очакваш хората, които вземат малки заплати, работят много, живеят ден за ден и се страхуват с колко ли ще се вдигнат цените на храните, горивата, сметките за ток, вода и т.н. този път, да искат да имат повече деца, които да отглеждат в тази страна, която дори не се грижи за качеството на предлаганите продукти и стоки. А младите лесно решават да зарежат всичко и да се спасяват. Това и правят. Така че условията трябва да се променят, но и хората трябва да настояват за такава промяна!

Европа е една. Политиците я разделят. Затова ни трябва такива, които да ни обединяват. Разединението ни прави слаби и нестабилни, а малките държави като България са най-потърпевши.

Искам да бъда пример за младите и помощ за старите. Искам в града да има достатъчно добри условия за хората, така че те да останат, да се развиват и да създават семейства. Смятам, че Етрополе може да бъде пример как се обединяват в едно плюсовете на големия и малкия град, но затова трябва да бъдем задружни, взаимно полезни и с нови идеи.

Не виждам друга правилна алтернатива. Виждам, че практиките и действията от страна на ВМРО работят, затова застанах зад партията. Те подкрепят същите каузи, каквито и аз. Развиват и пазят културата, българщината и народа, чрез своите практики и решения. Издават книги, строят паметници, развиват общини, имат решения за проблемите както на малките, така и на големите градове, борят се за правата на българина, не на мигранта, защитават българското семейство. Нима някой иска друго? Нима всичко, което са направили и продължават да правят не е доказателството за всеотдайността и грижата на ВМРО към България?

Имате избор. Използвайте го мъдро. Всичко започва от вашето решение, а не от другите. От вашите лични избори!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!